Dansker bliver topchef i Adidas

Danskeren Kasper Rørsted, der kommer fra en stilling som topchef i tyske Henkel, bliver ny topchef hos Adidas. Det oplyser Adidas.

Sidste år blev Kasper Rørsted kåret som den mest populære topchef i Tyskland. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Det bliver ganske rigtigt danskeren Kasper Rørsted, der fremover skal stå i spidsen for Adidas. Det bekræfter den tyske sportsbeklædningskoncern mandag ifølge Bloomberg News.

Kasper Rørsted kommer fra en stilling som administrerende direktør i den tyske kosmetik- og kemikoncern Henkel. Da Henkel tidligere mandag meddelte et direktørskifte, fik det straks markedet til at spekulere i, at Kasper Rørsted var på vej til Adidas.

På aktiemarkedet steg Adidas 2,6 procent alene på baggrund af rygtet om, at sportskoncernen var på vej til at hente Kasper Rørsted til topjobbet. Stik modsat er det gået Henkel-aktien, der bakker med 4,6 procent mandag middag.

Tiltræder i starten af oktober

Kasper Rørsted har været topchef for Henkel i otte år, men bliver afløst af Hans Van Bylen, der har været en del af ledelsen i det tyske selskab frem til nu, skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra Henkel.

Kasper Rørsted tiltræder som ny administrerende direktør for Adidas i starten af oktober, hvor han erstatter Herbert Hainer. To måneder forinden - den 1. august - får Kasper Rørsted også sæde i Adidas' bestyrelse, hvor han bliver menigt medlem.

Den 53-årige danskers arbejde i Henkel slutter med udgangen af april.

/ritzau/FINANS