Dansker på fornem succes-liste: Find noget du elsker

Konrad Kierklo fra Miinto arbejder hårdt og har opgivet mange ting. Derfor skal kærligheden til arbejdet også være høj.

Konrad Kierklo er i flyvende humør i disse dage.

Medstifteren af modeportalen Miinto er netop røget ind på den fornemme Forbes' liste over 30 talenter under 30 år.

Han gæstede her til aften Aftenshowet, hvor han fortalte om vejen til succes. Han troede knap nok sine egne øjne, da han først så, at Forbes havde fundet plads til ham på listen.

- Det var surrealistisk. Jeg skulle lige tjekke navnet og scrolle frem og tilbage og se, om det var noget fusk, men det var Forbes, og det var en vild fornemmelse, siger han.

Konrad Kierklo gik direkte videre fra 9. klasse til handelsskolen og videre som revisor, hvorefter han startede Miinto sammen med barndomsvennen Mike Radoor.

I gennemsnit arbejder han mindst 60 timer om ugen.

- Jeg har opgivet mange ting. Det med venner i hverdagen, fester og de ting er der ikke meget tid til, siger han.

Om to uger fylder han 30 år, og det skarpe hjørne har også fået ham til at se tilbage.

- Der genovervejer man lidt livet. Hvad ville der være sket, hvis det hele tog to år mere, eller hvis jeg rejste eller backpackede. Det har man jo opgivet.

Omtale skal bruges i rekruttering

Konrad Kierklo har to råd til andre iværksættere.

- At man elsker det, man laver, er så ultimativt vigtigt, fordi man skal lægge så mange timer i det. Find en mentor, der kan hjælpe dig på vej, siger han.

Omtalen skal blandt andet bruges til at markedsføre sig selv over for kommende ansatte.

- Der er jo så mange spændende virksomheder i Danmark, og man forsøger hele tiden at finde talenterne, så det er vigtigt at få lidt stjernestøv.

- Vi kommer til at bruge det til rekrutteringen eller få noget mere taletid, når vi er ude at tale med store samarbejdspartnere eller kapitalfonde – de må tænke, han kan jo et eller andet, siden han står på den liste, siger han.