Dansker på prestigefyldt top 30-liste

27-årige Stefan Bruun er kommet på den asiatiske 30 under 30-liste med succesfulde unge iværksættere.

27-årige Stefan Bruun er en del af ledelsen i Nova Founders Capital i Hongkong.

Det går tilsyneladende godt for de unge iværksættere i udlandet. I januar kom tre danskere på finansmagasinet Forbes’ europæiske top 30-liste over talentfulde ledere og iværksættere under 30 år.

Nu er den asiatiske udgave af listen udkommet, og også her er der et dansk navn på listen.

27-årige Stefan Bruun, der er bosat i Hongkong, er kommet ind på 30 under 30 i kategorien ”Finans og Venture-kapital”.

- Det gør mig utrolig stolt. Selvom det er en pris, der går til én person, så er det noget, der kommer, fordi vi som gruppe har skubbet nogle bevægelser i gang inden for de enkelte virksomheder og generelt, siger Stefan Bruun til DR Nyheder.

Ikke nødvendigt med 30 års erfaring for at bygge noget stort op

Den 27-årige iværksætter er en af tre partnere i selskabet Nova Founders Capital, der opstarter og investerer i virksomheder inden for finansiel teknologi. I Danmark er selskabet blandt andet en del af samlino.dk – en platform, hvor man kan sammenligne lån, mobilabonnementer og a-kasser.

Det gør mig utrolig stolt. Selvom det er en pris, der går til én person, så er det noget, der kommer, fordi vi som gruppe har skubbet nogle bevægelser i gang inden for de enkelte virksomheder og generelt.

Stefan Bruun

- Det viser, at man ikke behøver at have 30 års erfaring for at bygge noget stort op. Unge skal ikke nødvendigvis tro, at de ikke kan gøre impact, selvom de er i starten af 20’erne.

Selve Nova Founders Capital tæller tre managing partners, hvoraf Stefen Bruun er den ene, og nogle finansfolk, men ser man på porteføljen af virksomheder, drejer det sig ifølge Stefan Bruun om lidt over 700 personer i 21 forskellige lande.

Planerne for fremtiden er at udvide til flere lande.

- Vi er i gang med en masse forskellige projekter, der skal udvikles mere, og vi skal have åbnet flere lande og finde folk, der er passioneret omkring det, de laver, og vil arbejde sammen med os.

Ingen planer om at vende tilbage til Danmark

Stefan Bruun har taget en bachelor på CBS, og i starten lå det ikke i kortene, at turen skulle gå til Asien. Planen var at blive investment banker, men efter kort tid i Morgan Stanley i London, fandt han ud af, at det ikke var der, han skulle ende sine dage. Han blev i stedet en del af Asiens Groupon, der tilbyder rabat på blandt andet mad, shopping og rejser, hvis tilstrækkeligt mange anvender tilbuddet.

Stefan Bruun er oprindeligt fra Virum, men spurgt ind til fremtiden, er en enkeltbillet til Danmark ikke en del af planerne.

- Asien er et fantastisk sted at være. Der er masser af muligheder, alt vokser hurtigt, og det er en stor kulturel og personlig oplevelse at være her, siger han.

- Det viser, at man ikke behøver at have 30 års erfaring for at bygge noget stort op, siger den unge iværksætter.

Opslået af DR Nyheder på 26. februar 2016