Danskerne køber mindre boligere

Ejendomsmæglerkæden Nybolig har set på, hvad det er for typer bolig, folk vil have og har fundet ud af, at danskerne er begyndt at købe mindre boliger.

Ejendomsmæglerkæden Nybolig har set på, hvad det er for typerbolig, folk vil have og har fundet ud af, at danskerne er begyndtat købe mindre boliger.

Det er især i hovedstadsområdet, at folk klarer sig med mindreplads. I andet halvår af 2002 var fire ud af ti solgte boliger påmellem 61 og 120 kvm. I det seneste halve år er dette tal stegettil hver anden, mens der samtidig er sket et fald i salget afboliger i størrelsen fra 120 til 250 kvm.

Kvalitet frem for kvantitet

Årsagen til udviklingen kan skyldes, at husstandene bliver mindre,og at der bygges mange nye små kvalitetsboliger. Kvalitet frem forplads er blevet nøgleord for mange boligkøbere, siger Nyboligspressechef Jesper Elle.

- Undersøgelsen viser samtidig, at andelen af husstande med kunto personer, der køber bolig, er stigende. På landsplan udgør dennegruppe nu 42 procent af boligkøberne og er dermed langt den størstegruppe efterfulgt af husstande med tre personer, som udgør 19procent af køberne, siger Jesper Elle.

Prisen er også en faktor, der spiller ind, vurderer man iNybolig. Nye boligkøbere vil ikke komme til at sidde så hårdt i detøkonomisk i en lille bolig sammenlignet med en større og dyrerebolig.

FacebookTwitter