Danskerne mobilbetalte i vildskab i julemåneden

Danske Banks Mobilepay oplevede voldsom fremgang i december. I 2016 vil tjenesten blive dobbelt så stor.

Ud over at sætte rekord for det samlede beløb steg antallet af overførsler til over 10 millioner i december. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Danske Banks meget udbredte mobilbetalingsløsning, Mobilepay, blev endnu mere udbredt i december.

Betalingsformen er nu så brugt, at de bliver skilt ud i de månedlige oversigter over dankortbrug for ikke at forvirre økonomerne.

Brugen af Mobilepay er da også eksploderet i december, hvor der blev overført beløb for 2,93 milliarder kroner, som er ny rekord.

Det var omkring 500 millioner kroner mere end i november og markante 163 procent over de 1,1 milliarder, der blev overført i december 2014.

- 2015 har været endnu et rekordår for os. Væksten er eksponentiel, så vi er næsten holdt op med at sætte forventninger. Men vi er selvfølgeligt rigtigt tilfredse, siger Mark Wraa-Hansen, chef for Mobilepay i Danske Bank.

Ud over at sætte rekord for det samlede beløb steg antallet af overførsler til over 10 millioner i december.

Derudover kom der 45.000 nye brugere til, og det betyder, at små 2,8 millioner danskere nu har app'en.

Mobilepay forventer, at man i 2016 vil blive dobbelt så stor, efter samlet at have stået for overførsler for 18 milliarder kroner i 2015. Det var i sig selv mere end en fordobling fra 7 milliarder kroner i 2014.

Der blev handlet for 248 millioner kroner i fysiske butikker og webshops i december med Mobilepay fordelt på 1,3 millioner handler.

/ritzau/