Danskernes internethandel nærmer sig 100 milliarder kroner

Det forventes, at danskerne vil handle væsentlig mere på internettet i 2015 sammenlignet med sidste år.

Hver gang danskerne bruger 500 kroner i Danmark, vil 100 til 125 kroner blive brugt på køb over internettet, viser FDIHs analyse. (© Colourbox)

Det er gode tider for internethandlen, og danskerne vælgere oftere og oftere at købe tøj, rejser, fjernsyn og andre varer over nettet.

En ny analyse fra Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH, viser, at danske kunder i årets første tre måneder har brugt næsten 22 milliarder kroner på e-handel. Og det forventes, at vi i løbet af 2015 vil købe for 90 milliarder kroner over internettet.

Det er 20 procent mere end de 74 milliarder kroner, danskerne spenderede på e-handel i 2014.

- Den digitale handel vokser med uformindsket styrke, og samtidig melder økonomerne om stigende forbrugerlyst, siger administrerende direktør i FDIH, Annette Falberg.

- Så alt peger på en samlet e-handel i 2015 på op mod, hvis ikke over, 90 milliarder kroner, siger hun.

Alle handlede to gange

Hvis analysen holder, har danskerne aldrig købt for flere penge på nettet, end vi kommer til i år. Og årets internethandel i Danmark bliver således næsten tre gange større end internethandlen i 2009, hvor der blev omsat for 32 milliarder kroner.

Hver gang danskerne bruger 500 kroner i Danmark, vil 100 til 125 kroner blive brugt på køb over internettet, viser FDIHs analyse.

I marts blev der handlet 11,2 millioner gange for 7,9 milliarder kroner. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit handlede to gange over internettet. Her var det især rejser, tøj og sko, musik, film og bøger, der blev købt over internettet.

Knap 70 procent af danskernes e-handel i marts kom danske virksomheder til gode, og internethandlen i Danmark foregår dermed oftest inden for landets grænser.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter