Dårligt nyt fra Danske Bank: Nedjusterer forventninger med en milliard

Årsagen skal blandt andet findes i omkostninger ved bekæmpelse af hvidvask.

Den nedslående melding kommer ti dage før, Danske Bank fremlægger halvårsregnskab. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Danske Banks forventninger for 2019 nedjusteres til et resultat efter skat på 13-15 milliarder kroner mod tidligere 14-16 milliarder kroner.

Det oplyser Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Samtidig har banken justeret sine forventninger til omkostningerne til 25,5-26 milliarder kroner mod tidligere "på omtrent samme niveau som i 2018".

- Nedjusteringen er baseret på ændringer i vores forventninger til andet halvår i år. Vi forventer nu, at det generelt svage momentum i indtægterne vil fortsætte, siger økonomidirektør Christian Baltzer i meddelelsen.

Bekæmpelse af hvidvask koster

Den udvikling skyldes ifølge Danske Bank primært pres på marginalerne og vilkår på de finansielle markeder, som svage handelsindtægter i andet kvartal viser.

- Dertil kommer øgede omkostninger til compliance og hvidvaskbekæmpelse. På baggrund af den svage finansielle udvikling vil vi senere på året vende tilbage med en opdatering vedrørende initiativer til forbedring af de finansielle resultater på længere sigt, siger Christian Baltzer.

Resultat på fire milliarder kroner

Hvad angår udviklingen i andet kvartal af 2019, forventer Danske Bank - på baggrund af de foreløbige tal - et resultat efter skat på cirka fire milliarder kroner.

Indtægter i alt forventes at blive på cirka 11,5 milliarder kroner - herunder er handelsindtægter på cirka 0,8 milliarder kroner og omkostninger på cirka 6,7 milliarder kroner.

Ifølge Danske Bank er kreditkvaliteteten god, og banken forventer nedskrivninger i andet kvartal 2019 på cirka 0,1 milliarder kroner.

/ritzau/