Dash-fly sikkerhedslandet i København

Et af SAS' omstridte Dash8 Q400-fly måtte her til formiddag returnere til København og foretage en sikkerhedslanding på grund af en indikationsfejl i cockpittet.

Efter tre ugers pause begyndte SAS den 4. oktober igen at flyve med Dash8 Q400. (Foto: DR © DR)

Et af SAS' omstridte Dash8 Q400-fly måtte her til formiddag returnere til København og foretage en sikkerhedslanding på grund af en indikationsfejl i cockpittet. Det oplyser SAS til Ritzau.

Flyet - SK755 - var på vej mod Gdansk i Polen fra København med 47 passagerer om bord. Der stod udrykningskøretøjer klar i Kastrup, men landingen foregik ifølge SAS uden drama.

- Det er det, vi kalder en praktisk returnering, fordi vi har mekanikere i København, der kan kigge på flyet. Det var en indikationsfejl i cockpittet, der gjorde, at piloten helt rutinemæssigt valgte at returnere for at få tjekket fejlen, siger SAS' kommunikationskonsulent, Mikkel Løndahl.

Det er endnu ikke bekræftet, hvilken type indikationsfejl, der var tale om.

Passagerne bliver nu sendt til Gdansk med en MD 80 i stedet.

Været i luften siden i torsdagsSAS har den seneste måned haft problemer med netop Dash8 Q400-fly.

Problemerne startede d. 9. september, da SAS måtte nødlande med et Dash8 Q400 fly i Aalborg Lufthavn. Under nødlandingen kollapsede landingsstellet, og flyet brød i brand.

Heldigvis kom alle passagerer og besætningsmedlemmer ud af flyet - men SAS måtte aflyse over 1.500 flyvninger, da selskabet holdt Dash8 Q400-flyet på jorden i mere end tre uger.

Torsdag, d. 4. oktober gik det første Dash8-fly igen på vingerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter