De rige pensionister låner af kommunen

Kommunerne har over fem milliarder kroner til gode hos deres pensionister i indefrosne ejendomsskatter. Ordningen er til for at beskytte økonomisk svage ældre, men det er de mest priviligerede, der benytter sig af den.

Det viser sig, at det er de mest privilegerede pensionister, der benytter sig af at skyde betalingen af ejendomsskatter.

Kommunerne har nu tilsammen over fem milliarder kroner til gode hos deres pensionister i indefrosne ejendomsskatter, skriver Jyllands-Posten. Alle pensionister over 65 år har, mod en meget lav rente på 1,25 procent, ret til at vente med at betale deres ejendomsskatter, indtil de enten sælger deres hus eller dør.

Ordningen er egentlig til for at beskytte økonomisk svage ældre og forhindre, at de bliver tvunget til at flytte fra deres hus, men alt tyder på, at det er de mest priviligerede, der benytter sig af den. Således skylder hver pensionist i landets mest velhavende kommune, Søllerød, i snit 25.000 kroner i ejendomsskat. Det er 283 gange mere end de 86 kroner, hver pensionist i Nørre Snede skylder kommunen i indefrosne ejendomsskatter. Selvom grundværdierne og dermed ejendomsskatterne er langt højere i hovedstadsområdet, er det ikke nok til at forklare den store forskel.

Facebook
Twitter