De rigeste er familier med to halvstore børn

Danmars Statistik: En stor del af vores formue ligger i boliger, men 13 procent har mere gæld end formue.

Mange formuekroner ligger i boligen, men i mange familier er gælden højere end husets værdi. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den rigeste femtedel har en nettoformue - formue minus gæld - på 4,8 millioner kroner, mens den fattigste femtedel blot har en formue på 300.000 kroner.

Dermed er den rigeste femtedels formue 16 gange større end den fattigste.

Samlet har danskerne en formue på 5.038 milliarder kroner, men en stor del af formuen ligger i boliger. 13 procent af familierne havde mere gæld end formue, og for de fattigste er det tal endnu højere.

Ikke overraskende ligger enlige under 30 år og uden børn lavest i statistikken over formuer. For denne familietype er formuen i gennemsnit 116.000 kroner.

De klart rigeste er familier med to børn, hvor en af de voksne er over 59 år. Den familietype har gennemsnitligt en formue på 4,4 millioner kroner.

- De har ofte egen bolig, og lånene i boligen er betalt mere eller mindre ud, og der er i flere år sparet sammen til pension. lyder det fra Danmarks Statistik.

Den helt gennemsnitlige familie har en formue på 1,7 millioner kroner. Heraf er 1,3 millioner i bolig. Den gennemsnitlige familie har for 642.000 kroner boliggæld og for 220.000 kroner anden gæld.

/ritzau/