Den schweiziske storbank Credit Suisse skabte panik på det europæiske aktiemarked, da aktierne i banken onsdag faldt med hele 24 procent.
Før det krakkede de amerikanske banker Silicon Valley Bank og Signature Bank i weekenden.
Ifølge Henrik Franck, der er investeringsdirektør i Formuepleje,ser vi nu konsekvensen af de mange renteforhøjelser, som centralbankerne har vedtaget den seneste tid.
- Rentestigningerne begynder at gøre ondt, og de begynder at presse virksomhedernes indtjening. Når virksomhedernes indtjening bliver presset, går det ud over bankerne, som kommer til at lide nogle tab, siger han.
Derfor kan det ikke udelukkes, at især nogle mindre banker i Europa og USA også kan komme i vanskeligheder.
Alligevel forventes det, at Den Europæiske Centralbank (ECB) endnu en gang vil hæve renten senere i dag.
Henrik Franck vurderer, at situationen i Bank Suisse vil være på dagsordenen, når ECB mødes, men at det sandsynligvis ikke kommer til at påvirke deres beslutning om at hæve renten.
Inflationen skal ned
ECB har nemlig én overordnet opgave, og det er at holde inflationen nede. Også selvom det gør ondt på både forbrugere, virksomheder og banker.
- Hver gang ECB hæver renten, så sænker man tempoet i økonomien, og det smitter også af på bankerne, som vil opleve lavere indtjeninger, siger Henrik Franck.
Men inflationen er endnu ikke under kontrol, og derfor er ECB nødt til at hæve renterne endnu en gang for at dæmpe den økonomiske aktivitet.
- Der skal meget mere til for at få kerneinflationen ned, og derfor bliver ECB nødt til at fortsætte med at hæve renterne og holde dem høje i ret lang tid.
Henrik Franck kalder det "en nødvendighed" for ECB at hæve renterne.
- Det er den pris, vi alle sammen kommer til at betale, fordi centralbankerne var for lang tid om at reagere på inflationen, siger han.
Credit Suisse har fået en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 380 milliarder kroner fra den schweiziske centralbank, hvilket torsdag morgen har fået bankens aktier til at stige med cirka 30 procent på børsen.
Ikke en ny finanskrise på vej
Credit Suisses aktiedyk fik onsdag også de danske bankaktier til at falde, og der bliver hvisket i krogene, om hvorvidt det mon kunne være starten på en ny finanskrise.
Det mener Henrik Franck,, ikke, der er grund til at frygte.
- Der er en helt anden robusthed i banksektoren end ved finanskrisen i 2008, siger han.
- Det er ikke, fordi jeg siger, at vi ikke får en periode med turbulens, og at andre banker ikke kan være udfordret, men en ny finanskrise tror jeg ikke på.
Du kan høre mere om den seneste uges bankkrak og frygten for en ny finanskrise i tirsdagens udgave af Deadline: