Den populære iPhone har det svært i test

iPhone 5s sejler direkte ind på førstepladsen over de dyreste telefoner, som Forbrugerrådet Tænk har testet. Men den har svært ved at leve op til prisen.

iPhone 5s sejler direkte ind på førstepladsen over de dyreste telefoner, som Forbrugerrådet Tænk har testet. (Foto: Doceye)

iPhone 5s sejler direkte ind på førstepladsen over de dyreste telefoner, som Forbrugerrådet Tænk har testet. Men er den så også den bedste telefon i test?

For dyr til prisen

Programmet Forbrugertesten har fulgt Forbrugerrådet Tænk's omfattende test af fem fremtrædende modeller af smartphones på markedet, hvor iPhone 5s uden tvivl er blandt de mest populære.

Den fungerer sådan set, som den skal med hensyn til internet, brugervenlighed, skærm m.v. Men sammenligner man iPhonen med konkurrenterne, er prisen simpelthen for høj, ifølge Forbrugerrådet Tænk.

Ringe antenner

Forbrugerrådet Tænk lader ikke de populære smartphones slippe let igennem testlaboratoriet, og her har iPhonen til stadighed problemer med antennen, til trods for at det er 5. generation af telefonen. Hvis du holder for langt nede på din iPhone 5s er det en realitet at signalet falder betydeligt. Ligeledes er batterilevetiden middelmådig, viser Forbrugerrådet Tænk's test.

Professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet vurderer over for Forbrugerrådet Tænk, at antennerne i smartphones generelt er utrolig ringe. Han undrer sig over kvaliteten af antennerne i de nyeste smartphones på markedet, da det ifølge ham vil fylde det samme i telefonen at indsætte en ordentlig antenne.

Det er ikke kun Apples iPhone som har antenneproblemer, men det er derimod den producent, som indkræver absolut mest for deres produkt ifølge Forbrugerrådet Tænks markedsresearch.

Lange udsigter for forbedringer

Professor Gert Frølund Pedersen tror, at udsigten til bedre antenneforhold er ringe, for det handler om, at forbrugerne skal lægge pres på producenterne. Han foreslår en mærkningsordning, så det står klart for forbrugerne, at de kan opleve dårligt antennesignal ved køb af visse smartphones.

Det er stort set kun et bedre kamera, du får i en iPhone 5s, da kameraerne i iPhone 5-serien er blandt de absolut bedste telefonkameraer.

/Kilde: Forbrugerrådet Tænk/