Design dit nye køkken på nettet

Nu kan du sidde hjemme foran Pc'ern og designe dit nye køkken. Firmaerne har lavet programmer så du kan opleve dit nye køkken før du bestemmer dig.

Det er normalt et stort projekt hvis køkkenet skal udskiftes. Men meget af forarbejdet kan du selv gøre på nettet - ved at du selv designer dit nye køkken. Nemt!

Køkkenet er det rum i hjemmet hvor familien tilbringer mest tid i til hverdag. Derfor er det vigtigt at køkkenet er indrettet rigtigt. Men det er ingen sag at tage på besøg i et køkkenfirma og blive imponeret af løsninger - for hvad nytter det hvis tingene ikke passer ind i hjemmets omgivelser?

Det har køkkenfirmaerne fundet en nem løsning på. Du kan nemlig se dit potentielle nye køkken på computeren - før du beslutter dig.Ved hjælp af 3D-programmer, skal du blot kende rumstørrelsen på dit køkken. Så kan du i ro og mag afprøve mulighederne på en 3D model, hvor du placerer de enheder du gerne vil have i dit køkken. Smart!

Når du har enhederne klar kan du afprøve forskellige overflader. Hvad farve skal dit nye køkken f.eks. have? Samtidig regner programmet prisen ud på køkkenet du sammensætter. Derved undgår du at prisen løber løbsk. Når du er færdig med at designe, gemmer du dine data - og tager dem med ned til forhandleren.

dr.dk/forbrug har kigget lidt nærmere på tre forskellige udbydere af køkkendesign på nettet: Kvik, HTH og IKEA.

Er det prisen mest afgørende for dig, er IKEA's løsning noget for dig. På IKEA's website downloader du et lille program som installeres på din Pc'er. Programmet er nemt at gå til og det er nemt at tilføje døre, radiatorer mv.. som kan være afgørende faktor for om køkkendrømmen kan lade sig gøre.

Derefter går du i gang med at placere dine ønsker i køkkenet. Alt fra skabe til hårde hvidevare. Du kan hele tiden skifte mellem at se dit nye køkken som grundplan og som perspektiv. Løbende kan du holde dig orienteret om prisen på køkkenet.

Går du i stå, er der god inspiration at hente på IKEA's website. En god løsning, IKEA har lavet. Dog må du leve med at firmaet giver deres produkter underlige navne, hvilket godt kan være lidt irriterende.

Man kan lynhutigt se om skabene nu også står som det var tænkt, ved hjælp af 3D

Går du efter en flot finish og kvalitet på skabe kan HTH levere det. Til gengæld er deres køkkendesignprogram knap så flot. Her er der ikke noget program der skal downloades og installeres. Her skal du blot have en gratis plugin installeret på Pc'en for at du kan bruge HTH's program. Det er der dog intet problem i. Hvis man ikke allerede har plugin'en installeret, gør computeren opmærksom på det og henter den selv.

På HTH's website er der flotte billeder der kan inspirere, men det kan være svært at 'overføre' det man ser til designprogrammet.

For det første arbejder man i et lille vindue, hvilket i sig selv kan være irriterende. Funktionsmæssigt fungerer det dog fint. Her kan man også skifte mellem at se køkkenets grundplan og perspektiv.

Programmet er simpelt - måske endda for simpelt.

Hos Kvik har man, ligesom hos IKEA, et program der skal hentes ned og installeres på computeren. På mange måder ligner programmerne fra de to firmaer hinanden. Også her kan man løbende følge med i hvordan prisen udvikler sig. Der er masser af inspiration på Kvik's hjemmeside, og går man i stå i designprocessen, er der ligefrem en knap i programmet til formålet.

Godt set og tænkt af Kvik!

En sød lille detalje, er at Kvik tilmed har valgt at lægge opskifter og små håndværksråd ud på hjemmesiden.

God fornøjelse med at designe dit nyt køkken!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk