Det danske smykkefirma Dyrberg/Kern går konkurs efter 29 år

Smykkefirmaet indgav mandag en konkursbegæring til Sø- og Handelsretten. I dag blev firmaet så erklæret konkurs.

Henning Kern og Gitte Dyrberg har i 29 år drevet smykkefirmaet Dyrberg/Kern. Men nu er det slut, viser dokumenter fra Sø- og Handelsretten. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Berlingske)

Efter 29 år i smykkebranchen drejer den kendte virksomhed Dyrberg/Kern nu nøglen om.

Ved et retsmøde i morges blev firmaet erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

Det viser retsdokumenter, som DR Nyheder har fået udleveret.

Boet er nu overdraget til kurator, advokat Morten Hans Jakobsen, fra Gorissen Federspiel.

Han bekræfter oplysningerne over for DR.

- Firmaet gik konkurs 9.45 i formiddag. Virksomhedens ledelse var godt forberedt, og konkursen blev afsagt ret hurtigt. Nu skal vi så have dannet os et overblik over firmaets værdier og aktiver, siger han.

Ansatte er suspenderet

Ifølge Morten Hans Jakobsen fik de ansatte allerede mandag besked om konkursen. Det drejer sig i alt om 15 medarbejdere.

- De er nu suspenderet, og vi kommer til at fritstille dem indenfor ikke alt for lang tid. Vi har dog brug for lidt hjælp fra nogle af medarbejderne, og dem er vi ved at række ud til nu, siger advokaten.

Dyrberg/Kern er stiftet af designduoen Gitte Dyrberg og Henning Kern.

Firmaet blev grundlagt i 1990 og har gennem tiden haft flere datterselskaber rundt om i Europa og et enkelt i Kina.

Siden finanskrisen har koncernen dog kæmpet med at finde fodfæste.

I seneste regnskab havde firmaet et underskud på hele 39,5 millioner kroner og skiftede derfor strategi i 2018. Men det var altså ikke nok.

- Konkursen skyldes efterdønninger fra finanskrisen. Ledelsen er nu nået dertil, hvor de kan se, at det ikke længere hænger sammen, siger Morten Hans Jakobsen.

Gitte Dyrberg og Henning Kern i årene inden finanskrisen for alvor ramte. (Foto: JAN JØRGENSEN © Scanpix)

Sælger stadig smykker

Konkursen har dog ikke betydet, at salget af smykkerne er stoppet.

Man kan fortsat købe firmaets smykker i den webshop, som virksomheden Fashion Shopping driver på vegne af Dyrberg/Kern.

- Onlineshoppen er drevet af nogle andre end Dyrberg/Kern. Nu skal vi have snakket med dem om, hvad der nu skal ske fremover. Der er ikke nogen relation mellem det konkursramte selskab og firmaet - udover en kontraktlig relation, siger Morten Hans Jakobsen.

Fordi han som kurator endnu ikke har haft mulighed for at tale med Fashion Shopping, som står bag webshoppen, kan han ikke sige noget endeligt om garantien på smykker fra Dyrberg/Kern.

Ifølge retsdokumenterne fra Sø- og Handelsretten har konkursboet efter smykkevirksomheden et varelager til en værdi af omkring 14,7 millioner kroner.

Her ses Gitte Dyrberg og Henning Kern i et billede fra slutningen af 90'erne, hvor verdenssuccesen for alvor tog fart for designduoen. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Rettelse: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Dyrberg/Kern har 25-30 medarbejdere, der alle er blevet suspenderet. Henning Kern har siden oplyst til DR Nyheder, at det kun drejer sig om 15 ansatte. Dr.dk beklager fejlen.

FacebookTwitter