Din tøjstil kan skade din karriere

Drop det krøllede, vovede og alt for pæne tøj på jobbet. Hvis du ikke følger arbejdspladsens dresscode, kan det skade din karriere.

Ifølge det Forbes' råd til påklædning på arbejdspladsen bør nederdele ikke være meget kortere end lige over knæhøjde. Denne kvinde viser altså for meget ben. (Foto: Scott Snyder © Stock Xchng)

Går det skidt med karrieren? Så var det måske en idé at kigge dig selv i spejlet en ekstra gang, inden du tager på arbejde.

For selvom det for tiden mest handler om tørklæder, så er det ikke kun tøj med religiøse undertoner, der kan få sindene i kog på arbejdspladserne. Det skriver Erhvervsbladet.

Ifølge Steen Hildebrandt, der er professor i organisations- og ledelsesteori ved Handelshøjskolen i Århus, kan en tøjstil, der falder helt igennem på den pågældende arbejdsplads, nemlig bremse karrieren.

Alle bliver bedømt på tøjet

Hvis du klæder sig på en måde, der får dine kolleger til at rynke brynene, så udstiller du en latent mangel på situationsfornemmelse, vurderer Steen Hildebrandt.

- Der bliver i alle sammenhænge fældet sociale domme over mennesker. Bliver man set, bliver man også bedømt. Findes der på arbejdspladsen nogle sociale spilleregler, som man ikke forstår, risikerer man, at blive afskåret fra at være med i mere udadvendte projekter, siger Steen Hildebrandt til avisen.

Svært at afkode en dresscode

Der er naturligvis forskellige normer for, hvordan man går klædt på jobbet alt efter hvilken arbejdsplads, der er tale om - derfor kan det da også være svært at gennemskue på forhånd.

- Det kan være vanskeligt at afkode reglerne og som ny på en arbejdsplads, kan det være en god idé at stikke fingeren i jorden, og se hvad de andre gør, siger Steen Hildebrandt. Han nævner fire eksempler på tøjstile, der kan skabe røre på arbejdspladsen:

Badegæsten:

Når det er varmt er det oplagt at hoppe i shorts, klipklappere og tynde bluser, men på kontoret vil det afslappende ydre oftest være bandlyst, så tænk dig om en ekstra gang på de varme sommerdage.

Den vovede:

Med andre ord - gem diskotekstøjet til en mere passende lejlighed og drop de helt korte nederdele og nedringede bluser. Det sender forkerte signaler.

Rodehovedet:

Det er en dårlig idé at møde op i krøllet skjorte, slidte sko og snavset tøj. Kolleger vil instinktivt stille spørgsmål ved dit rodede udseende og måske tror de, at du er drikfældig eller har rod i privatlivet.

For pæn:

Du kan komme til at fremstå som en blærerøv i alt for fint tøj, så pas på. Flere virksomheder har endda en politik på området, især når det gælder personer, der ofte har kontakt med kunder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk