Dine indefrosne feriepenge er på vej til dig: Se, hvor mange du får

Regeringen og flere partier er blevet enige om, at tre ugers feriepenge skal udbetales senest til oktober.

Rettelse 25. juni: Der har været en fejl i beregneren, som nu er rettet. Vær opmærksom på, at beløbet, beregneren opgiver, er vejledende.

Snart er der penge på vej ned i lønmodtagernes lommer.

Regeringen og flere partier er nu blevet enige om, at tre ud af fem indefrosne ferieuger skal udbetales til de danske lønmodtagere. Det svarer til omkring 60 milliarder kroner.

Fordi vi er i gang med en overgangsperiode i forbindelse med den nye ferielov vil op mod 100 milliarder kroners feriepenge være indefrosset frem til 31. august.

I overgangsperioden, som løber fra den 1. september 2019 frem til den 31. august, bliver 12,5 procent af den ferieberettigede løn indefrosset.

Den aftale, som regeringen og partierne er nået frem til, betyder, at det ikke er alle de opsparede penge, der vil blive udbetalt, men derimod 60 procent. Pengene vil først blive udbetalt til oktober, da det ifølge Finansministeriet ikke kan lade sig gøre forinden.

De sidste to uger skal der forhandles om til efteråret, lyder det i en aftale om en stor økonomisk sommerpakke.

Det vil altså sige, at har man opsparet 40.000 kroner i indefrossede feriepenge, så vil det være 24.000 kroner, der kan udbetales før skat.

Herunder kan du ved at oplyse din månedsløn se hvor meget, du står til at få udbetalt. Du skal betale skat af beløbet.

Oftest er det også muligt at se, hvor mange feriepenge du præcist har optjent på din lønseddel.

Det er ikke overraskende, at nogle af de indefrosne feriepenge, nu bliver udbetalt. Der har nemlig været bred politisk enighed om, at det er et godt middel til at øge forbruget i Danmark og sparke gang i de økonomiske hjul.

I tirsdags svarede Mette Frederiksen under statsministerens spørgetime, at "der er ikke meget, der taler imod at udbetale feriepengene".

Flere økonomer rådede også politikerne til at sende feriepengene i omløb.

- Tanken er, at feriepengene på det rette tidspunkt stimulerer købekraften og sætter gang i den økonomiske aktivitet igen, lød det fra Philipp Schröder, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

Opdateret 15. juni klokken 10 efter en aftale om de indefrosne feriepenge er faldet på plads.