Direktør for erhvervsskoler: Nye linjer er et friskt pust

Direktøren for de Danske Erhvervsskoler tror på, at Dansk Supermarked og Coops nye uddannelser kan give flere lyst til at tage en erhvervsuddannelse.

Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler, tror ikke på, at supermarkedskædernes nye uddannelser kommer til at stjæle dygtige elever fra erhvervsskolerne. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

De store virksomheder har brug for unge med en erhvervsuddannelse.

- Jeg tolker det ikke som et kritikpunkt, men snarere som et råb om, at der er mangel på arbejdskraft, siger direktør for organisationen for Danske Erhvervsskoler Lars Kunov.

Dansk Supermarked og Coop tager nu selv tager initiativ til at uddanne unge som bagere, slagtere og til detailbranchen. Og det mener Lars Kunov er en god ting:

- Jeg ser det som et friskt pust. At de store kæder selv prøver at tiltrække elever, ser jeg som et tydeligt signal om, at virksomhederne har brug for dem, siger Lars Krunov.

Han frygter ikke, at de nye uddannelseslinjer vil stjæle stærke elever fra erhvervsskolerne. Tværtimod tror han, at det giver et boost.

- Samlet set tror jeg, at vi ville kunne rekruttere flere gode elever, fordi de unge kan se, at der er behov for dem i erhvervslivet.

Coop og Dansk Supermarkeds uddannelser bliver lavet i samarbejde med erhvervsskoler i Roskilde og Grenaa.

De unge får allerede en kontrakt på en praktikplads, før de begynder på uddannelsen, og derudover får eleverne også løn under hele forløbet.

- Det her er et udtryk for, at vi skal have langt flere i gang med en erhvervsuddannelse. Jeg tror, at det kan højne statussen generelt om erhvervsuddannelserne, siger Lars Kunov.