Direktør i Skat: En forfærdelig sag for Danmark

Intern Revision skal nu kigge Skat efter i sømmene for at finde ud af, hvordan svindlere kunne få fingre i 6,2 milliarder danske skattekroner.

I 2013 blev Skat advaret om, at der var risiko for, at der blev svindlet med udbytteskatten.

Alligevel skulle der gå to et halvt år - og et prik på skulderen fra udlandet, før man opdagede, at der er blevet svindlet intet mindre end 6,2 milliarder kroner ud af den danskernes fælles pengekasse, siden Skat sidst blev advaret om svindlen.

Det er en forfærdelig sag, siger direktør i Skat, Jesper Rønnow.

- En ganske chokerende sag. Og jeg synes, det er en rigtigt ærgerlig sag for Danmark, og for os som skatteforvaltning, at vi ikke har opdaget det her tidligere, siger han til DR Nyheder.

Det må ikke ske igen

Intern Revision skal nu kigge Skat efter i sømmene - både for at afklare, hvordan den omfattende svindel, som løber op i tab på over seks milliarder kroner, kunne finde sted, men også om der er andre steder i organisationen, hvor lignende usikkerheder eller huller kan opstå.

- Det er rigtigt vigtigt, at der bliver foretaget en undersøgelse af, hvad har vi gjort, og hvordan har vi arbejdet med det her. Og jo ikke mindst fordi, der er et læringsperspektiv i det her. Vi skal undgå, at det sker fremadrettet, siger Jesper Rønnow.

Ifølge Jesper Rønnow er det for tidligt at sige, om fejlen har fundet sted på grund af manglende ressourcer i Skat, eller om der er tale om en systemfejl. Han ønsker ikke at kommentere på, hvem der fik opgaven med at kigge på sagen, da Skat fik advarslen om muligt svindel med udbytteskat i maj 2013.

Se interviewet med Jesper Rønnow øverst i artiklen.

Facebook
Twitter