Direktør i Skat: Vi er ramt i hjertet

Indsatsdirektør Jim Sørensen erkender, at Skat har prioriteret forkert.

Indsatsdirektør Jim Sørensen erkender, at Skat har prioriteret forkert.

Skat erkender, at kontrollen med udbetalingerne af udbytteskat til udenlandske aktionærer, hvor danske skatteydere er blevet svindlet for 12,3 milliarder, ikke har været godt nok.

- Det her har ramt os i hjertet.

- Vi er alle i Skat optaget af at finansiere det her velfærdssamfund. At tabe så mange penge så hurtigt har selvfølgelig ramt os alle, siger Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat.

Han anerkender den massive kritik, der rejses i DR-dokumentaren ”Milliardkuppet”. Her kommer det blandt andet frem, at det blot var en enkelt menig HK-medarbejder, der alene sad med det daglige ansvar for at behandle ansøgninger om refusion af milliarder og atter milliarder af kroner.

- Det her er et klart eksempel på at vi i en periode har prioriteret forkert. Vi har ikke været opmærksomme på, at det kunne ske. Der har ikke været de hænder og den viden, der skulle have været på det område til at sikre at prioriteringen var rigtig, siger Jim Sørensen, der også erkender, at sagen påvirker danskernes tillid til Skat.

- Der er ingen tvivl om at det her skader, men danskerne kan have tillid til Skat. Vi skal bare have hjælp og adgang til nye metoder., siger han.

Siden skandalen om svindlen med udbytteskat kom frem sidste sommer, har Skat lagt kontrollen af refusionerne om og ansat langt flere medarbejdere på området.

FacebookTwitter