Direktører: Mange gode ting i 2025-plan

At indkomster over en million ikke får topskattelettelser, kalder direktør 'fair'.

Novozymes' direktør Peter Holk Nielsen tager positivt imod 2025-planen, som han kalder ambitiøs og modig. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Modtagelser af 2025-planen, der i dag er blevet fremlagt over hele seks forskellige pressemøder, er overordnet positiv hos de folk i erhvervslivet, som DR Nyheder har talt med:

- Jeg lægger mærke til, at vi får reduceret topskatten på et meget vigtigt punkt for helt almindelige folks indkomst fra cirka 500.000 kroner til en million kroner. Det er rigtig mange topskatter, hvor mange ledere vil kunne opleve en reducering på fem procent, siger Svend Askær, der er formand for Lederne.

At regeringens udspil ikke lægger sig på linje med Liberal Alliances krav om en bred topskattelettelse på fem procent, mener Svend Askær ikke er noget problem:

- Det har ikke en betydning for os. Så ville vi hellere have set, at indkomster mellem 500.000 og en million kroner blev reduceret yderligere. Det er det, det gør en ekstra forskel, fortsætter han.

Også administrerende direktør for Novozymes Peter Holk Nielsen tager positivt imod den omfattende plan.

- Det er en langsigtet plan, jeg godt kan lide. Jeg tror, det vigtigt, at vi giver os tid til omstillinger. Planen er ambitiøs, og nu må vi se, hvordan det politiske flertal bag stykkes sammen. Det er vigtigt for holdbarheden, at den har bred støtte på Christiansborg, siger Peter Holk Nielsen.

Planen byder på fradrag og lempelser af beskatning for iværksættere. Ikke noget, Novozymes får glæde af. Men vigtigt for Danmark mener Peter Holk Nielsen:

- Jeg tror ikke, den her pakke er skabt for Novozymes. Men jeg kan godt lide, at vi satser på små virksomheder. Jobskabelse handler rigtig meget om de små og mellemstore virksomheder, siger han.

Ønsker held og lykke

At lettelsen af topskatten ikke rammer indtægter over én million kroner, kalder Peter Holk Nielsen for 'fair'. Hans største frygt er, at der ikke er opbakning nok til planen.

- Nu må vi se, hvordan de politiske forhandlinger går. Det er godt med lidt bredere forlig, så vi i virksomhederne ved, at vi også går forbi næste valg. Der er ikke noget ved den, hvis den kun holder til 2017. Men jeg synes, det er perspektivrigt, og ønsker alt muligt held og lykke, siger Peter Holk Nielsen.

Hos den nordjyske virksomhed Migatronic, som er en af Europas førende producenter af svejsemaskiner, er der også positiv modtagelse af 2025-planen.

- Jeg lægger mærke til, at der er lettelser til iværksættere. Og der er nogle investorfradrag, der gør det nemmere at investere i opstartsvirksomheder. Og der er investeringer i infrastruktur, det er også en god ting, siger Mads Prebensen, der er direktør for Migatronic.

At rentefradraget fra 2021 frem til 2025 skal sænkes gradvist med fem procent, bekymrer ham dog:

- Jeg kan være bange for, at det lavere rentefradrag kan gøre noget ved mobiliteten, fordi man har en frygt for at flytte i hus. For en virksomhed som Migatronic i Fjerritslev i Udkantsdanmark betyder det meget, at man kan tiltrække arbejdskraft, siger Mads Prebensen.

FacebookTwitter