Direktørers bonusordninger skal undersøges

Regeringen vil have mere gennemsigtighed omkring erhvervslederes aflønning. Om nødvendigt også med lovgivning siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen vil have undersøgt direktørers bonusordninger og aktieoptioner. Og om nødvendigt gribe ind med ny regler for området. (Foto: DR © DR)

Regeringen vil have mere gennemsigtighed omkring erhvervslederes aflønning.

Det skal være muligt for medarbejdere og aktionærer at gennemskue, hvad der skal til for at topcheferne kan indløse millioner af kroner i bonusser og aktieoptions-ordninger.

Svært at gennemskue

Mens rengøringspersonalet i ISS og salgskonsulenterne i TDC må holde igen med lønstigninger, kan de ser deres respektive topchefer scorer 80-100 millioner kroner i bonusser og aktieoptionsordninger.

Og ikke nok med det. Medarbejdere og aktionærer har svært ved at gennemskue, hvad der udløser million-jackpotten til topchefer.

Det kunne Magsinet Penge afsløre på DR1 i aftes.

Undersøgelse på vej

Nu vil økonomi- og erhversminister Bendt Bendtsen have undersøgt området for aktieoptioner.

- Nu må vi se hvor stor udbredelsen er, og se på gennemsigtigheden i de ordninger. Så ved bestyrelser hvad de går ombord i. Samtidig kan aktionærerne se hvilken ordning man har givet ledelsen i en virksomhed, siger Bendt Bendtsen.

Nye regler - om nødvendigt

Hvis undersøgelsen viser, at der ikke er nok åbenhed om aktieoptionsordningerne, er økonomi- og erhvervsministen klar til at gribe ind.

Og så kan vi sikre at lovgivningen giver den ønskede gennemsigtighed, siger Bendt Bendtsen.

Han understreger, at han ikke vil blande sig i, hvor meget topcheferne får i løn - men han vil sikre, at medarbejdere og aktionærer får indblik i chefernes aktieoptionsordninger.

Facebook
Twitter