Dit netforbrug afslører din socialklasse

Danskere kan inddeles i klasser efter internetforbrug. En ny undersøgelse viser, at højtuddannede bybeboere bruger internettet meget mere, end folk der bor på landet.

Dit internetforbrug kan fortælle meget om dig. (Foto: Clix © Stock.xchng)

Man kan sige meget om danskerne ud fra, hvor stort deres internetforbrug er. Det viser en ny undersøgelse.

En ny opdeling af danskerne i forskellige klasser er ved at opstå i kølvandet af internetudviklingen . På den ene side har vi en kreativ klasse af højtuddannede storforbrugere af internettets mange nye muligheder og på den anden side en gruppe, der nærmest er digitale analfabeter.

QuickVote: internet

Den store forskel mellem danskernes internetforbrug fremgår af en kortlægning, som dagbladet Børsen har foretaget i samarbejde med Center for Geoinformatik.

Internet er byfænomen

Kortlægningen viser, at internettet er et udpræget byfænomen, som er udbredt blandt højtuddannede og højtlønnede, som bor i de store byer med store universiteter. Folk, der bor på landet bruger nettet langt mindre.

Fremtidsforsker Johan Peter Paludan konstaterer i en kommentar, at forestillingen om, at internettet overskrider grænser og ikke har en geografisk dimension ikke holder.

- Modsætningen mellem land og by fortsætter ind i vidensamfundet, siger han og tilføjer:

- Vi er ved at finde ud af, at Danmark består af to byer - hovedstaden og den østjyske millionby, som begynder ved Randers og slutter ved Kolding. Resten er bare opland, hvor vi tager ud, når vi skal i sommerhus, siger forskeren.