Dødstrussel mod 3F's formand: Trussel malet gangbro over motorvej

På kort tid har 3F modtaget to dødstrusler. Her til formiddag er medarbejderne blevet orienteret.

Denne dødstrussel kunne trafikanter i går se på en københavnsk motorvej. (Foto: 3f © (C) DR Nyheder)

Bilister på en københavnsk motorvej kunne i går se en trussel malet henover en gangbro over motorvejen ved Avedøre.

"3F PER CHR. JEG DRÆBER DIG!", stod der.

Truslen er efter alt at dømme rettet direkte mod forbundsformanden i 3F, Per Christensen, der fik tilsendt billedet fra en kollega i går aftes.

- Det gør mig ubehageligt til mode at få sådan en personlig trussel, og jeg er vred og trist over, at mine kollegaer i forbundshuset er nødt til at kigge sig over skulderen, fordi de laver helt almindeligt fagligt arbejde, siger Per Christensen til DR Nyheder.

- Vi bliver af og til blive mødt af kontante meldinger på Facebook og andre sociale medier, men det her er langt over stregen. Vi skal ikke trues for at lave fagligt arbejde.

Fagforbundet har meldt truslen til politiet.

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at de har modtaget en anmeldelse, som de nu vil se nærmere på.

Det er anden gang på kort tid, at 3F bliver udsat for dødstrusler. Få dage før forbundets kongres den 21. september ringede en ukendt person ind til forbundshusets medlemsservice og sagde, at han "ville bryde ind og skyde alle".

Truslen fik 3F til at skærpe sikkerheden ved kongressen og ved forbundshuset i København. Også den trussel er meldt til politiet.

Medarbejdere orienteret

Den seneste trussel har betydet, at medarbejderne her til formiddag er blevet orienteret om hændelserne. Desuden er det blevet indskærpet, at alle gæster skal benytte hovedindgangen i medlemsbygningen, og at ingen ukendte må lukkes ind i.

De to dødstrusler kommer i halen på en turbulent periode for fagforeningen, som har været centrum for en sag vedrørende chikane, trusler og voldsomt sprogbrug over for en lufthavnsansat i Kastrup, der nægtede at melde sig ind i 3F.

Om de to trusler har forbindelse til den sag er endnu uvist. Per Christensen er dog overbevist om, at de har forbindelse til konflikten blandt medarbejdere i lufthavnen.

- Min formodning er, at det har noget med Kastrup-sagen at gøre. Truslen er skrevet på en motorvejsbro på vej mod Kastrup, og sagen har fulgt meget i medierne. Der er mange, der mener noget om den sag, siger Per Christensen.

Der bliver ikke nævnt noget konkret om lufthavnen i truslen på broen. Kunne det handle om noget andet?

- Jeg mener, min formodning holder. Vi modtager jo ikke den slags trusler normalt.

Københavns Politi bekræfter, at 3F har anmeldt en dødstrussel på telefon.

- Vi tager altid sager som denne alvorligt og indledte straks en efterforskning, som endnu ikke er afsluttet, lyder det i en kommentar fra Københavns Politi til DR Nyheder.

Facebook
Twitter