Dom: Helge tabte - rentegaranti var ikke en garanti

70-årig læge har tabt sagen om rentegaranti på sin pension i Højesteret.

Læge Helge Gøttsche mente først, at der var tale om en misforståelse, da han fik under 4,5 procent i rente på sin pensionsopsparing. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Højesteret har afgjort en mangeårig strid om rentegaranti mellem den pensionerede læge Helge Gøttsche og hans pensionsselskab SEB. Og pensionisten fik ikke medhold.

Alle ni højesteretsdommere gav SEB Pension ret i, at Helge Gøttsche ikke var garanteret en minimumsrente, da han skrev under på sin pensionsaftale, men en gennemsnitlig rente i hele pensionens levetid.

Den pensionere læge mente ellers, at han var blevet garanteret, at renten på hans pension aldrig ville komme under 4,5 procent om året, da han tegnede den hos Hafnia Haand i Haand tilbage i 1982. Men i 2009 røg renten ned under 4,5 procent, og det klagede Helge Gøttsche over.

Den 70-årige læge, der mener sig snydt for ca. 12.000 kroner, fik delvis medhold i Ankenævnet, men tabte i byretten og i Østre Landsret. Han fik bevilget fri proces, og derfor er sagen kommet for Højesteret.

Statskassen skal betale 375.000 kroner i sagsomkostninger til SEB Pensionsforsikring A/S.

/DR Nyheder/