Dom i Direktørnetværket: Alle er frikendt

Otte tidligere banktopfolk er i Retten i Hjørring frikendt for svindel og bedrageri for millioner af kroner.

Advokat Arvid Andersen er forsvarer for Finn Strier Poulsen, der er sagens hovedperson og tidligere adm. direktør EBH Bank. Og som altså nu er frikendt. Se hans reaktion på dommen i videoen her.

Retten har netop afgjort, hvad der er op og ned i en af historiens største straffesager om økonomisk kriminalitet herhjemme.

Og dommen er klar: Alle otte tidligere topfolk fra bankverdenen er frikendt. De var tiltalte for bedrageri og svindel for millioner af kroner.

Der er tale om tidligere bankdirektører, bestyrelsesformænd, chefer og underdirektører, der har haft tilknytning til henholdsvis Sparekassen Kronjylland, EBH Bank og Morsø Sparekasse.

Bagmandspolitiet, der officielt hedder SØIK, havde ellers krævet fire års fængsel til sagens hovedperson, den 58-årige Finn Strier Poulsen. Han var tidligere direktør i EBH Bank.

Derudover mente bagmandspolitiet, at en straf på fængsel i tre år og seks måneder er en passende sanktion til den tidligere administrerende direktør i Morsø Sparekasse, Jørn Balch Christensen.

Lille fremmøde i retten

Selvom sagen har været meget omfattende – og retssalen i Hjørring til tider har været proppet til bristepunktet af advokater, anklagede og tilhørere, så er der i dag kun to af de tiltalte til stede i Retten i Hjørring.

Det er Jørn Balch Christensen, der er tidligere administrerende direktør i Morsø Sparekasse og Egon Korsbæk, der er tidligere bestyrelsesformand i EBH Bank. Og de to kan altså gå fra retten som frie fugle.

Derudover er der til stede i retten fire forsvarsadvokater, to anklagere og to efterforskere.

Dommerpanelet består af fem personer: To juridiske dommere og tre domsmænd.

Se domsafsigelsen i klippet nedenfor.