Don Ø og Glistrup vinder slag i Højesteret i Parkensag

Højesteret afviser, at selskab kan indføje et erstatningskrav i ankesag. Kravet var ikke med i byretssagen.

Det hele drejer sig om, at Parken tilbage i 2007 og 2008 ifølge anklagemyndigheden manipulerede med kursen på Parken-aktien ved at købe 95.000 styk. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Shippingselskabet Clipper Group får ikke lov til at rejse et millionkrav i forbindelse med en straffesag mod forretningsmændene Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup. Højesteret har sagt nej, oplyser Glistrups forsvarer, Andro Vrlic.

Selskabet ville i forbindelse med en retssag i Østre Landsret rejse et krav på 83 millioner kroner. Penge, som selskabet mener at have til gode på grund af manipulation med aktiekurser. Retssagen, der er en ankesag, blev indledt i august.

Sidste år blev den tidligere fodboldboss Flemming "Don Ø" Østergaard og Jørgen Glistrup, der er søn af den navnkundige afdøde politiker Mogens Glistrup, idømt fire og seks måneders fængsel i sagen. Selskabet Parken Sport og Entertainment fik en bøde på en million kroner i sagen.

Det hele drejer sig om, at Parken tilbage i 2007 og 2008 ifølge anklagemyndigheden manipulerede med kursen på Parken-aktien ved at købe 95.000 styk.

I september sidste år frifandt Københavns Byret de to mænd og selskabet for en betydelig del af de påståede manipulationer. Men retten vurderede dog, at der var afgivet 49 manipulerende handler i efteråret 2008. Glistrup blev gjort ansvarlig for 32, Østergaard for 15.

To andre mænd blev i sagen idømt betingede fængselsstraffe på 30 og 40 dage, mens selskabet FIH Erhvervsbank blev frifundet.

Østergaard, Glistrup og Parken valgte at anke dommen til Østre Landsret. De vil frifindes.

I forbindelse med ankesagen har selskabet Clipper Group så meldt sig på banen med et erstatningskrav på 83 millioner kroner. Selskabet mener at have mistet beløbet på grund af nogle aktiekøb i januar og maj 2008.

Clipper havde ikke fremsat kravet i forbindelse med byretssagen, og i sommer afviste Østre Landsret så at medtage kravet i ankesagen. Det er den afgørelse, som nu er blevet stadfæstet af Højesteret.

/ritzau/