Dong anker Elsam-dom om for høje elpriser

Der kan gå flere år, før der kommer en endelig afgørelse i sagen om Elsam-priser. Dong har anket dommen.

Elsam leverede for dyr strøm i 2005 og 2006, har Sø- og Handelsretten afgjort, Dong har overtaget firmaet og vil anke dommen. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Dong Energy anker Sø- og Handelsrettens dom i sagen om, hvorvidt Elsam, der nu er nedlagt og videreført i Dong Energy, opkrævede for høje priser i 2005 og 2006.

Sø- og Handelsretten fandt, at Elsam tog for høje priser, og samme konklusion nåede Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet tidligere frem til.

Dong Energy sendte i 2008 sagen til Sø- og Handelsretten for at få prøvet den ved retten, og det tog otte år. Afgørelsen faldt 30. august.

1106 virksomheder og kommuner med energiselskaberne Energi Danmark, Scanenergi og OK i spidsen mener tilsammen at have 4,4 milliarder kroner til gode plus renter.

Dong har i henhold til en tidligere opgørelse fra Konkurrencestyrelsen lagt 298 millioner kroner plus procesrenter til side til dækning af eventuel erstatning, og det vil man ikke ændre.

- Vi har nærlæst Sø- og Handelsrettens dom, og vi har besluttet at anke den, oplyser koncerndirektør i Dong Energy Thomas Dalgaard.

- Sø- og Handelsretten giver os medhold i, at den økonomiske model, som var grundlaget for Konkurrencerådets afgørelse tilbage i 2007, er i strid med økonomisk teori og ikke kan bruges til at afgøre, om konkurrencereglerne er brudt, siger han.

- Alligevel når retten til vores overraskelse frem til den konklusion, at Elsam har misbrugt sin stilling, uden at det klart fremgår, hvordan retten er kommet til det resultat, lyder det fra koncerndirektøren.

/ritzau/

Facebook
Twitter