Dong bestiller 500 vindmøller hos Siemens

Dong placerer verdens største ordre på havvindmøller hos den tyske vindmølleproducent Siemens. Dermed cementerer det tyske selskab sin førerposition for off shore møller.

Dong placerer verdens største ordre på havvindmøller hos den tyske vindmølleproducent Siemens. Dermed cementerer det tyske selskab sin førerposition for off shore møller. (Foto: Christian Ringbæk © Scanpix)

Dong Energy har i dag indgået aftale med tyske Siemens om at levere op til 500 havvindmøller.

Aftalen omfatter en vindmøllepark i Nordeuropa med en samlet kapacitet på op til 1800 megawatt.

Der er ikke sat beløb på ordren, men flere medier skriver, at aftalen har en værdi af op mod 20 milliarder kroner.

Det er uvist, hvor de enkelte møller bliver opført, det afhænger af lokale godkendelser og de enkelte landes økonomiske vilkår for vindmøller og produktion af grøn energi.

Dong befæster grøn politik

Dong Energy har bygget omtrent halvdelen af alle havvindmølleparker i drift i verden i dag, og den position befæster selskabet med dagens aftale.

- At indgå i verdenshistoriens største enkeltstående offshore vindmølleaftale styrker yderligere Dong Energy's førende position inden for dette felt og giver os et vigtigt værktøj til implementering af vores strategi om en betydelig ekspansion af Dong Energy's position inden for vedvarende energi, siger administrerende direktør Anders Eldrup.

Aftalen giver Siemens mulighed for at styrke sin produktionen af havvindmøller. Her er danske Vestas nummer to, men med dagens ordre har Siemens for alvor taget førertrøjen på.

Opkøber kraftværk

Dongs omsætning er i 2008 steget med 46 procent, især på grund af højere salgspriser for olie, gas og el. I modsat retning trak en lavere elproduktion.

I forbindelsen med godkendelsen af årsregnskabet offentliggjorde Dong også, at de køber det gasfyrede kraftværksprojekt Severn i det sydlige Walessamt ingeniørvirksomheden Carron Engineering & Construction af Welsh Power Group.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen. Købssummen er fem milliarder kroner- svarende til prisen for opførelsen af værket, der er under opførelse og forventes at blive taget i brug ved udgangen af 2010.

Værket vil få en kapacitet på ca. 850 MW og forventes at blive et af de mest effektive gasfyrede kraftværker i Storbritannien.

Facebook
Twitter