Dong-formand trækker sig

Fritz Schur forlader sin post som formand for Dong efter salget af aktier til Goldman Sachs.

Fritz Schur trækker sig fra posten som bestyrelsesformand efter ni år i stolen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Bestyrelsesformand for Dong Energy, Fritz Schur, trækker sig fra sin post ved næste generalforsamling. Det oplyser Dong i en meddelelse.

Han har siddet i alt ni år som formand og mener, at efter salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er det den rette tid at forlade posten.

- Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017 - 2018. Det er et godt tidspunkt at skifte formand, siger Fritz Schur i en skriftlig kommentar.

Afviste tidligere kapitalfonde

Fritz Schur kom til det danske energiselskab i 2005, hvor hans hovedopgave blev at lukke fusionsaftalen med de seks energivirksomheder: Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi, Frederiksberg Forsyning og Dong.

- Med fusionen fik Dong Energy styrke til at tage konkurrencen op med internationale energivirksomheder og samtidig skabe store værdier til det danske samfund, siger Schur.

Han taler for, at Dong fortsat investerer i grønne energiløsninger, men på en 'velovervejet og afbalanceret måde, så selskabet skaber værdi for ejerne'.

I 2007 var Fritz Schur ellers afvisende over for nye investorer. Han ønskede ikke, at kapitalfonde kom ind i Dong.

Dong's egenkapital var i 2012 på 33,4 milliarder kroner.

11 nye milliarder

Med salget af 26 procent af aktierne til Goldman Sachs samt danske ATP og PFA, der køber otte procent, har Dong med den delvise privatisering fået tilført 11 milliarder kroner i ny kapital.

Salget blev formelt vedtaget i dag i Folketingets finansudvalg og har medført en kæmpe politisk nedsmeltning i SF, der til formiddag forlod regeringen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk