Dong med kæmpe underskud: Minus 12,1 milliarder efter skat

Nedskrivninger på olie- og gasforretningen betyder, at Dong Energy sidste år fik et tocifret milliardunderskud.

Trods et stort driftsoverskud kommer Dong Energy alligevel ud af 2015 med røde tal på grund af olieprisen. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Dong kommer ud af 2015 med et rungende milliardunderskud.

Nettoregnskabet landede således på et tab på 12,1 milliarder kroner efter skat. Det er dermed fjerde år i træk, at den statsejede energikæmpe leverer et underskud. Forrige år lød tabet på 5,3 milliarder kroner.

Det viser årsregnskabet.

Underskuddet skyldes hovedsageligt nedskrivninger på olie- og gasdivisionen på 15,8 milliarder kroner som følge af den lave oliepris, og det er en skidt optakt til Dongs snarlige børsnotering, vurderer eksperter.

Positivt driftsresultat

Driftresultatet ser noget bedre ud. Det landede på 18,5 milliarder kroner i 2015. Og det er da også det, som Dongs administrerende direktør, Henrik Poulsen, hæfter sig ved i en kommentar til regnskabet:

- Trods kraftig modvind på råvaremarkederne leverede vi et rekordhøjt driftsresultat i 2015. Koncernens driftsresultat steg med 13 procent til 18,5 mia. kr., hvilket var inden for det udmeldte niveau, siger han.

Han glæder sig over, at der trods problemerne med olien er fremgang i vindenergidivisionen, hvis omsætning voksede med 70 procent i 2015.