Dong opfører rekordstor havvindmøllepark ved Englands kyst

Dong Energy vil opføre en havvindmøllepark i Storbritannien, der bliver den største i verden.

Dong fortsætter med at opføre store havvindmølleparker. Projektet Hornsea Projekt One i Storbritannien er vedtaget, og det bliver den største i verden. Arkivfoto fra vindmølleparken ved Anholt. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Dong Energy har i længere tid arbejdet med planerne om at opføre en stor havvindmøllepark ud før Englands østkyst, og nu har energiselskabet besluttet at igangsætte projektet.

Det bærer navnet Hornsea Project One og vil få en kapacitet på 1,2 gigawatt, hvilket vil gøre den til den største havmøllepark i verden.

Således vil én million britiske hjem kunne få glæde af den strøm, som møllerne leverer, når de er færdigmonteret og sat i drift. Det sker efter planen i 2020.

Dermed vil Dong Energy være kommet et stort skridt tættere på målet om at producere 6,5 gigawatt energi fra havvind til den tid.

- Det er vigtigt at nå vores strategiske mål, da vi er nødt til at øge volumen for at kunne reducere omkostningerne ved en ny teknologi.

- Hornsea bliver således endnu et vigtigt skridt i vores fortsatte bestræbelser på at reducere prisen på energi fra havvind, siger Henrik Poulsen.

/ritzau/