Dong opfører verdens største havmøllepark

Efter at have fået de nødvendige vurderinger og godkendelser begynder Dong nu opførslen af Walney Extension.

Havmølleparken kommer til at ligge omkring 19 kilometer fra den engelske vestkyst i det Irske Hav. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dong Energy har onsdag truffet den endelige investeringsbeslutning om at opføre havmølleparken Walney Extension, der efter planen skal stå færdig i 2018 og til den tid vil være verdens største havmøllepark, oplyser Dong i en selskabsmeddelelse.

Parken kommer til at ligge cirka 19 kilometer fra den engelske vestkyst i det Irske Hav og bestå af 40 havmøller fra MHI Vestas Offshore Winds, der hver skal levere otte megawatt hver og 47 havmøller fra Siemens, der skal levere syv megawatt hver.

I alt vil havmølleparken i 2018, når hele parken er i drift, producere 660 megawatt.

Dermed overgår den London Array, som Dong idriftsatte i 2014 og som producerer 630 megawatt.

Den endelige investeringsbeslutning er blevet taget, efter at alle de nødvendige myndighedstilladelser er opnået, site-vurderingerne er gennemført, og størstedelen af leverings- og installationskontrakterne er blevet underskrevet, skriver Dong.

Med opførslen af Walney Extension er Dong ifølge vicepræsident Samuel Leupold et stort skridt nærmere sin strategiske målsætning om en installeret kapacitet på 6,5 gigawatt i 2020.

- Walney Extension kommer til at levere grøn el til over 460.000 britiske husstande, og det glæder mig meget, at vi nu kan starte opførelsen af, hvad der bliver verdens største havmøllepark, når den står færdig, siger han i selskabsmeddelelsen.

/ritzau/