Dong sælger olie- og gasforretning for 8,7 milliarder

Dong sælger hele sin olie- og gasforretning for op mod 8,7 milliarder kroner.

Dong mister medarbejdere - med salget går 440 medarbejdere til Ineos, meddeler energiselskabet. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Dong sælger hele sin olie- og gasforretning for op mod 8,7 milliarder kroner.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Køberen er Ineos, et enormt britisk selskab, der opererer inden for kemikalier.

I 2016 besluttede det danske energiselskab at sælge sin olie- og gasforretning.

- Vi har arbejdet på at sælge virksomheden i sin helhed og få en fair og fornuftig pris for den. Det har vi nu fået med aftalen med Ineos, oplyser administrerende direktør for Dong, Henrik Poulsen, i meddelelsen.

440 job går til Ineos

Med salget går 440 medarbejdere til Ineos, der også får en produktion af olie på omkring 100.000 tønder om dagen. Af den kommer 70 procent fra norske oliefelter.

Der er tale om et relativt kompliceret salg, da Dongs olie- og gasforretning også har store forpligtigelser i Nordsøen, hvor udstyr skal fjernes på en ansvarlig måde.

Der ud over knytter der sig visse forpligtelser til salget af et større anlæg i Fredericia, der påvirker den samlede salgspris.

- Transaktionen forventes at give en regnskabsmæssig gevinst ved salg af virksomheder på omkring 2,5 milliarder kroner, hvilket inkluderer den betingede betaling, der knytter sig til separationsanlægget i Fredericia, skriver Dong.

Dong har længe villet sælge sin olie- og gasforretning fra, da selskabet vil fokusere på havvindmøller og kraftværker.

Før salget har Dong 6200 ansatte. Efter salget vil Dong have omkring 5800 ansatte og en forretning, der omsætter for 61 milliarder kroner.

/Ritzau

Facebook
Twitter