Dong værdisætter sig selv til 98,2 mia.

Dong sætter sine aktier til salg for 235 kroner per aktie - det giver en markedsværdi på 98,2 milliarder.Følg Dong børsnotering live på dr.dk.

Dongs forretning bliver i høj grad drevet frem af deres havvindmøller. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Kort før Dong går på børsen i København har Dong offentliggjort den endelige pris på aktierne.

Aktierne lander på 235 kroner per aktie, hvilket svarer til en samlet værdi på 98,2 milliarder kroner.

Dermed ender prisen på Dong i den høje ende af, hvad selskabet forventede, da Dong offentliggjorde sit børsprosket. I prospektet blev det vurderet at Dongs værdi ville lande et sted imellem 83,5 og 106,5 milliarder kroner værd.

Nye investorer

Mere end 36.000 nye investorer er blevet tildelt aktier i Dong i forbindelse med udbuddet, skriver Dong i en pressemeddelelse.

I alt sælger Dong 72.834.393 stk. aktier. Det svarer til 17,4 procent af Dongs aktiekapital. Dermed har interessen for Dong været så stor, at Dong sælger det maksimale antal aktier, de satte i udbud for et par uger siden.

Private investorer i Danmark har fået tildelt ca. 10 procent af de udbudte aktier, og 90procent er tildelt danske og internationale institutionelle investorer

Vi skal være stolte

Dongs topchef Henrik Poulsen er indtil videre godt tilfreds med resultatet af Dongs skridt mod en børsnotering.

- Jeg er glad for den positive feedback, vi har fået fra investorer rundt om i verden, og den tillid, de har vist os ved at blive aktionærer i Dong Energy. Vi vil arbejde hårdt for at indfri deres forventninger i vores fortsatte indsats som førende inden for omstillingen til et mere bæredygtigt energisystem. Alle medarbejdere i Dong Energy bør være stolte over at have opbygget en af de hurtigst voksende, grønneste og mest innovative energikoncerner i Europa.

Som et led i børsnoteringen af Dong har den danske stat sat små ni procent af sine aktier til salg, men vil fortsat være majoritetsaktionær med 50,4 procent af aktierne. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) byder også de nye investorer velkommen.

- Som repræsentant for majoritetsaktionæren glæder det mig meget, at interessen for at blive en del af Dong Energy’s ejerkreds har været så stor – både blandt private og professionelle investorer. Det giver Dong Energy et solidt fundament for at fastholde og udvikle sin position som et af verdens førende grønne energiselskaber. Jeg synes, at der er grund til at anerkende ledelsen og medarbejderne for deres hårde arbejde i forbindelse med børsnoteringen.

Du kan følge Dongs børsnotering live på dr.dk klokken 8.45.

Facebook
Twitter