Dong: Vi er mellem 83,5 og 106,5 mia. kroner værd

Et skridt nærmere en børsnotering. Dong har netop offentliggjort sit børsprospekt.

Dongs forretning bliver først og fremmest drevet frem af vind og havvindmølleparker. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Dong har netop offentliggjort sit børsprospekt. Her står, at Dong vil udbyde deres aktier til en pris på mellem 200 og 255 kroner per aktie.

Det betyder, at Dongs frasalg af virksomheden samlet set forventes at være imellem 83,5 og 106,5 mia. kroner værd.

Dong skriver, at de går på børsen senest den 9. juni i år. Dong oplyser desuden, at imellem 15,1 og 17, 4 procent af virksomheden bliver sat til salg.

Historisk børsnotering

Når Dong bliver børsnoteret i juni måned, forventes børsnoteringen at slå et par rekorder. Analytikere vurderer, at det kan blive den største børsnotering i Europa i år.

Desuden vil Dong slå en hjemlig rekord, for børsnoteringen forventes at blive den største i danmarkshistorien.

Den hidtil største børsnotering herhjemme var børsnoteringen af Tele Danmark - nu TDC - i 1994. Den samlede markedsværdi af Tele Danmark var 40 milliarder kroner ved børsnoteringen.

Undervejs længe

Børsnoteringen af Dong har været undervejs i en del år. Allerede i 2004 aftalte et flertal af partierne i Folketinget en børsnotering af Dong. Finanskrisen satte dog i kæp i hjulet for projektet, da vurderingen var, at Dong ville blive solgt for billigt på de usikre finansmarkeder.

En krise i Dong i 2013 og 2014 udskød børsnoteringen yderligere.

Dong manglede kapital, sagde de. Det fik de igennem et meget omdiskuteret salg af aktier til blandt andet Goldman Sachs. Dong seneste regnskaber har været gode og økonomien har rettet sig, hvilket baner vejen for en børsnotering.

Facebook
Twitter