DR lancerer Danmarks største tænketank

Har du en god idé til, hvad Danmark skal leve af i fremtiden? Så får du nu muligheden for at bringe den til tops via Danmarks største tænketank: Ideernes Danmark.

Har du en god idé til, hvordan vi skaber vækst i Danmark? Hvordan vi pirrer iværksætter-lysten - eller bliver førende på bæredygtighed?

Så har du nu muligheden for at sætte din idé på den politiske dagsorden.

Det sker, når DR i dag lancerer Ideernes.dk - en hjemmeside, hvor du kan dele din idé med hele Danmark og selv stemme på andres idéer.

Hvis din idé får mange stemmer, får du lov til at præsentere den for landets beslutningstagere i et stort debatprogram på DR til december.

Idéer inden for tre områder

Ideernes Danmark er et samarbejde mellem DR, konferencen Rebuild 21 og Mandag Morgen.

- Ideernes Danmark er et levende eksperimentarium, hvor danskerne kan udpege og finde nye løsninger på Danmarks fundamentale udfordringer, siger chefredaktør på Mandag Morgen, Bjarke Møller.

På hjemmesiden er der fokus på tre områder - vækst og iværksætteri, bæredygtighed og uddannelse. Tre kendte erhvervsfolk guider dig igennem de tre områder.

- Det er tre nøgleområder, som både det gamle og det nye folketing har sat øverst på dagsordenen. Vi opfordrer alle danskere til at komme med konkrete idér til initiativer inden for de områder, siger DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Det kræver kun mod

Danmark står over for nogle af de største udfordringer i efterkrigstiden: Hvad skal vi leve af i fremtiden, hvad skal vi leve for - og hvad vil vi kendes for ude i verden?

Det er nogle af de spørgsmål, som initiativtager Sofus Midtgaard håber, at danskerne vil være med til at besvare på Ideernes.dk - gerne ud fra egne erfaringer.

- Det kræver ingen fornem uddannelse at være med, det kræver bare modet til at præsentere sin idé, siger Sofus Midtgaard, som er direktør i LeaderLab og står bag konferencen Rebuild21.

Udvidet demokratisk engagement

Løbende vil DR's journalister dykke ned i idéerne og undersøge nogle af dem til bunds med hjælp fra økonomiske eksperter og fagfolk.

- Vi vil fortælle de konstruktive historier. God journalistik handler nemlig ikke kun om at afdække problemerne, men også om at inspirere til løsninger, siger Ulrik Haagerup.

De mest holdbare idéer - og dem med højest stemmetal - vil blive sat på dagsordenen af journalist og tv-vært Clement Kjærsgaard i et stort, afsluttende debatprogram.