Dropper aftale: Danske Bank frygter hvidvask i sexannoncer hos Ekstra Bladet

Storbanken er blandt andet nervøs for, at man kan købe sig annonceplads med kontanter.

Danske Bank har droppet en aftale med JP/Politikens Hus på grund af frygt for hvidvask i forbindelse med massageannoncer. (Foto: Nikolaj Skydsgaard © Scanpix)

Danske Bank frygter, at massageannoncer, der bliver bragt i Ekstra Bladet, kan sættes i forbindelse med hvidvask, og at pengene, der bliver brugt til at betale annoncerne, stammer fra kriminalitet.

Derfor har Danske Bank droppet en aftale om at være bankforbindelse for den del af JP/Politikens Hus, der står for massageannoncerne.

Det skriver Berlingske.

JP/Politikens Hus' administrerende direktør, Stig Ørskov, bekræfter avisens oplysninger og kalder afslutningen af samarbejdet med Danske Bank for 'fuldstændig udramatisk'.

- Danske Bank er stadig en af vores primære bankforbindelser, men vi kan bekræfte, at banken i forlængelse af deres hvidvasksag meddelte os, at deres omdømmekomité ikke ønsker, at banken håndterer transaktioner angående annoncer på massageområdet med en henvisning til deres generelle compliance-bestræbelser, siger Stig Ørskov.

Vil fortsætte med annoncer

Ifølge Berlingske var Danske Bank særligt nervøse for, hvordan mediehuset håndterede de store kontantbeløb, der bliver udbetalt i forbindelse med annoncerne om seksuelle ydelser.

Det er nemlig fuldt ud tilladt at betale med kontanter, når man skal have indrykket en annonce, og det gør det uklart, hvor pengene stammer fra, og hvem der står bag.

Blandt andet har Fagbladet Journalisten i 2012 gennemgået sexannoncer i avisen og fundet frem til, at der var blevet bragt annoncer for næsten 75 procent af de bordeller, hvor en bagmand var sigtet, tiltalt eller dømt for rufferi eller menneskehandel.

Til Berlingske siger administrerende direktør Stig Ørskov, at man fortsat vil have sexannoncer i Ekstra Bladet.

Det fremgår ikke i Berlingskes historie, hvornår samarbejdet blev droppet.

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere historien om det afsluttede samarbejde.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter