DRs erhvervsanalytiker: En bombe for Skat

Skat lider stort prestigetab efter beslutning om at nedlægge eliteafdeling efter kritik.

Fotomodellen Camilla Vest er en af de kendte, der har kæmpet mod Skat. Hun blev dømt for skatteunddragelse, men blev senere frifundet.

Det er et stort prestigetab, at Skat bliver nødt til at nedlægge den særlige afdeling for økonomisk kriminalitet efter voldsom kritik af afdelingens arbejde i sager om blandt andet fotomodellen Camilla Vest og finansmanden Jesper "Kasi" Nielsen.

- Det er en bombe for Skat - et kæmpe nederlag. Afdelingen har været en eliteenhed, der har haft højt profilerede sager og de dygtigste medarbejdere, siger DRs erhvervsanalytiker Thomas Svaneborg.

At afdelingen skal lukkes, kom frem på et pressemøde torsdag eftermiddag, hvor skatteminister Holger K. Nielsen (SF) fremlagde en redegørelse, som borger- og retssikkerhedschefen i Skat har gennemført på baggrund af den massive kritik af Skat i medierne.

Læs hele redegørelsen her.

En stat i Skat-staten

Det er opsigtsvækkende, at Skat i den grad rækker hænderne i vejret efter undersøgelsen, vurderer Thomas Svaneborg:

- Skat er meget ydmyg og erkender, at afdelingen for særlig økonomisk kriminalitet har udviklet sig til at være en stat i staten. En afdeling, der har været forblændet af sin egen succes, siger erhvervsanalytikeren og fortsætter:

- Konsekvensen har været, at afdelingen er blevet så pågående over for mulige kriminelle, at de har tilsidesat principper om retssikkerhed.

Nye retningslinjer

Thomas Svaneborg finder det samtidig overraskende, at en myndighed som Skat først nu skal have indført ordentlige retningslinjer for, hvordan Skat straffer medarbejdere, der bryder retsikkerheden.

I stedet for afdelingen for særlig økonomisk kriminalitet opretter Skat en særlig kontrolafdeling, der skal have halvt så mange medarbejdere ansat. Det er uklart, om nogle medarbejdere i den tidligere afdeling bliver fyret.

Den nye afdeling bliver sat i verden 1. oktober i år.

Se Camilla Vests reaktion på lukningen af afdelingen her:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b0a4ba11f9d0d2091beb0

FacebookTwitter