Du bøder i forsikring når du bor i stuen

Flere forsikringsselskaber lader beboere i stuen betale op til 800 kroner mere for indboforsikringen end overboen på 1. sal.

Forbrugerrådet advarer mod at gå for langt med opdelingen af forsikringskunderne. (© DR)

At flytte ind i stueetagen for at spare en tur på trappen kan blive en dyr fornøjelse. De fleste forsikringsselskaber er nemlig begyndt at kræve mere i præmie hos stueetagen end hos overboen på 1. sal.

Faktisk betaler stuebeboere op til 800 kroner mere for den samme forsikring end dem på 1. sal, viser en opgørelse fra Beboerbladet.

Tryg er et af de forsikringsselskaber, som har hævet prisen for beboerne i stuen, fortæller kommunikationschef Troels Rasmussen.

Forskelbehandling kaldes mikrotariffering

- Risikoen for at få indbrud er alt andet lige dobbelt så stor i stuen i forhold til tredje sal, siger Troels Rasmussen til DR Nyheder. Flere selskaber på vej med den såkaldte mikrotariffering, som forskelsbehandlingen kaldes. Hos Alm. Brand skal indboforsikringen for stuebeboere også hæves, fortæller privatdirektør, Pia Holm Steffensen.

- I det omfang, at mikrotariffering bliver et emne på agendaen på markedet, er vi nødt til at flytte os med. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være, siger Pia Holm Steffensen.

Forbrugerrådet advarer

I Forbrugerrådets advarer afdelingschef Vagn Jelsøe mod at gå for langt med opdelingen af forsikringskunderne.

- Hvis det bliver urimeligt dyrt at forsikre sig, fordi man bor på en forkert adresse eller tilhører en forkert persongruppe, så risikerer vi, at det bliver for dyrt at forsikre sig for en del af befolkningen.

- Det er et problem, fordi vi har alle brug for at kunne forsikre os, siger Vagn Jelsøe.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter