Dundrende underskud i Falck: Taber milliarder i 2017

Falck er kommet ud med et underskud på næsten 3,2 milliarder kroner i 2017.

(Foto: Claus Fisker © © Scanpix)

Der er blodrøde tal i Falck, efter at man i 2017 har nedskrevet for milliarder.

Det giver Falck et samlet underskud på 3,179 milliarder kroner for året, skriver Falck i en pressemeddelelse.

Det er i skærende kontrast til seneste regnskabsår, hvor Falck kom ud med et overskud på 258 millioner kroner.

- Vores regnskabsmæssige resultat er utilfredsstillende. Vi havde væsentlige nedskrivninger på goodwill og andre aktiver i 2017, men det ændrer ikke ved, at vores underliggende driftsmargin i flere år har været faldende. Den udvikling skal vi have vendt. Vi har en række robuste planer og er begyndt at implementere tiltag, der skal genoprette vores lønsomhed fra den nuværende underliggende overskudsgrad på 2-3%, siger administrerende direktør Jakob Riis i en pressemeddelelse.

Spareprogram skal rette skuden op

Falck oplyser videre, at man forventer, at man vil få rettet op på det blodrøde regnskab de kommende to år. Det skal blandt andet ske ved, at et udmeldt spareprogram på 500 millioner kroner rulles ud i år og derefter slår fuldt igennem i 2019.

- Standardiserede processer og digitalisering kommer til at spille en central rolle på tværs af vores serviceområder og administrative funktioner. Innovation, fokus på resultatstyring og en styrkelse af vores brand er ting, der skal være med til styrke fremtidens Falck. I takt med at vi får dette på plads, vil vi kunne udnytte vores potentiale og blive den ubestridt spiller inden for ambulancetjenester samt styrke vores nordiske førerposition inden for healthcare og vejhjælp, siger den administrende direktør.

Ifølge regnskabet skyldes de enorme nedskrivninger mestendels, at Falck har nedskrevet værdien af deres ambulancedrift med 2,8 milliarder kroner, hvilket primært tilskrives store udfordringer i USA og Tyskland.

Underskuddet kommer oven på et år, hvor Falck har skiftet sin topledelse ud. Man har blandt andet ansat en ny administrerende direktør, en ny koncernfinansdirektør og en ny koncerndirektør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk