Dynekongens sidste år med Jysk: 175 nye butikker, rekordomsætning og bonus til de ansatte

Jysk har en rekordstor omsætning, men tjener færre penge.

Jysk har delt noget af virksomhedens milliardoverskud med medarbejderne. I Danmark har butiksmedarbejderne i gennemsnit fået 19.500 kroner i bonus. (Foto: Jysk)

Jysk-koncernen er det seneste år blevet endnu større. 175 nye butikker er kommet til, og det har betydet, at Jysk endnu en gang har slået virksomhedens egen omsætningsrekord. I regnskabsåret 2018/2019 omsatte Jysk for 28,32 milliarder kroner.

Jysk-koncernen tjener dog knap så mange penge som tidligere. Resultatet før skat og renter blev på 3,26 milliarder kroner. Det er 7,7 procent mindre end året før. Men administrerende direktør Jan Bøgh er alligevel godt tilfreds med resultatet.

- Det var forventet, at resultatet ville blive en smule lavere end i forrige regnskabsår. Det skyldes blandt andet meget store lønstigninger i Central- og Østeuropa, samt væsentligt højere distributionsomkostninger både i forhold til transporten fra lager til butik og direkte distribution til kunderne, siger Jan Bøgh i en pressemeddelelse.

At Jysk-ledelsen er tilfredse med regnskabet, mærker medarbejderne også. Jysk har nemlig udbetalt bonusser til deres butiksmedarbejdere verden over. Størrelsen på den enkelte butiksansattes bonus afhænger af, hvor godt den enkelte butik har klaret sig.

I Danmark har butiksmedarbejderne i gennemsnit fået 19.500 kroner i bonus. Det er væsentligt mere end året før, hvor bonussen i gennemsnit lød på 12.000 kroner.

På vej mod 5.000 butikker

Jysks forskudte regnskabsår dækker september 2018 til august 2019, og regnskabet blev det sidste regnskab, mens Lars Larsen, der grundlagde Jysk i 1979, levede. I august døde Lars Larsen 71 år gammel efter at have været syg af leverkræft.

Inden Lars Larsen gik bort, overdrog han i juni formandsposten i Lars Larsen Group til sin søn Jacob Brunsborg. Udover Jysk ejer Lars Larsen Group en række andre virksomheder blandt andet Ilva, Letz Sushi og Himmerland Golf og Spa Resort.

Da Jysk-stifteren stadig levede, satte han et mål om, at Jysk skal have 5.000 butikker. Det er en målsætning, som lever videre efter Lars Larsens død.

- Vores nye bestyrelsesformand Jacob Brunsborg har i mange år været en del af alle større beslutninger vedrørende Jysk. Derfor har Lars Larsens bortgang heller ikke betydet, at vi ændrer kurs eller sætter tempoet ned, siger Jan Bøgh.

Ved udgangen af august havde Jysk 2.843 butikker i 52 lande.