Dyr køberrådgivning hos EDC

Danmarks største ejendomsmæglerkæde, EDC, tager sig særdeles godt betalt for at yde rådgivning til købere af huse og lejligheder. En tilsvarende service kan købes billigere hos andre rådgivere.

Danmarks største ejendomsmæglerkæde, EDC, tager sig særdelesgodt betalt for at yde rådgivning til købere af huse oglejligheder.

Ifølge Økonomisk Ugebrev er honoraret for at rådgive en køber afet hus til 1,25 millioner kroner cirka 21.000 kroner. Det eromkring det dobbelte af, hvad en advokat typisk vil tage for ensådan opgave.

2000 købere fik råd af EDC

Sidste år var der 2000 købere, der brugte rådgivningen fra EDC. Dethar muligvis være en fordel for nogle købere, da EDC giverprovisioner for formidling af lån, bankydelser og forsikring videretil kunden, hvis de benytter BRFkredit og Alm. Brand.

Og en fyldt "indkøbsvogn" med finansielle ydelser fra BRFkreditog Alm. Brand giver en samlet reduktion af udgiften til rådgivningpå cirka 14.000 kroner for ovenævnte husstørrelse. Det giver dermeden nettopris på cirka 7.000 kroner.

Men EDC har stadig tjent hele honoraret på 21.000 kroner for atyde rådgivningen, som blandt andet indeholder skødeskrivning ogberigtigelse af bolighandlen. Dermed er køberrådgivningen en rigtiggod forretning for EDC.

EDC er ikke billigst

Informationschef hos EDC, Jan Nordmann, afviser over for ØkonomiskUgebrev, at EDC's priser er ude af proportion med de leveredeydelser.

- Vi har aldrig nogensiden rost os af at være de billigste pådet her område. Men vi mener, vi gør en forskel, når vi foreksempel får forhandlet boligen 25.000 kroner ned i pris, så er enmerpris på 5.000 kroner givet godt ud, siger han til ØkonomiskUgebrev.

Billigere hos NBC Gruppen

NBC Gruppen yder tilsvarende køberrådgivning, men til meget laverepriser. Rådgiver Noel Skaarup, fortæller til Økonomisk Ugebrev, atgruppen sidste år ydede rådgivning til 1600 kunder. Prisen er fornormale boliger omkring 3900 kroner.