Dyremose ny bestyrelsesformand i TDC

Henning Dyremose bliver ny bestyrelsesformand i TDC. Jens Alder fra Swisscom forventes at overtage stillingen som administrerende direktør.

Henning Dyremose stopper som administrerende direktør, men forbliver i TDC. Han skal nemlig være ny bestyrelsesformand. (Foto: Søren Wesseltoft © TDC)

Koncernchef i TDC, Henning Dyremose, tager telefonen i den anden hånd og bliver ny bestyrelsesformand i TDC. Jens Alder fra Swisscom ventes at blive adm. direktør og koncernchef, skriver TDC.

Den øverste ledelse skal fortsat tælle finansdirektør Hans Munk Nielsen.

Jens Alder er tiltænkt at tiltræde stillingen 1. november, hvor hans kontrakt med Swisscom udløber.

Henning Dyremose får dog lige tid til at trække vejret, da han først kan vælges til ny bestyrelsesformand på TDC's ordinære generalforsamling i marts næste år. Indtil da vil han stå til rådighed som rådgiver for den nye direktør.

- Sammensætningen af den nye TDC-ledelse er en optimal løsning. Henning Dyremose rykker et trin op og vil fremover bidrage med sin unikke indsigt i TDC og sine fremragende strategiske evner fra en ny position. Samtidig får TDC med Jens Alder en fantastisk kompetent koncernchef, som har været en klar nummer ét på vores ønskeliste, siger fungerende bestyrelsesformand Kurt Björklund til Ritzau.

En travl herre

Henning Dyremose, der for nylig fyldte 60 år, har været koncernchef i TDC siden 1998. Ud over formandsposten i TDC er han blandt andet næstformand i Brdr. A.O. Johansen A/S og med i bestyrelsen for Carlsberg A/S. Han er også formand for Dansk Industri og bestyrelsesformand i Danmarks Eksportråd.

Henning Dyremose erklærer, at han har været fantastisk glad for de næsten otte år som koncernchef.

- Men jeg synes tiden er kommet til at give stafetten videre. Derfor var jeg ikke lang tid om at beslutte mig, da NTC tilbød mig at blive ny bestyrelsesformand, siger Henning Dyremose. NTC er selskabet af kapitalfonde, der har overtaget TDC.

Schweizer med dansk mor

Den nye TDC-chef, Jens Alder, er 49 år og schweizisk statsborger. Han har en dansk mor og taler derfor dansk. Jens Alder blev koncernchef i det statsejede schweiziske teleselskab Swisscom i 1999.

Kurt Björklund, den nuværende formand i TDC siger, at firmaet med Jens Alder får en fantastisk kompetent koncernchef, som har været nummer ét på ønskelisten.

Jens Alder selv har fulgt TDC på tæt hold i mange år, blandt andet fordi TDC har været på det schweiziske marked. Han kalder TDC for en fremragende virksomhed med dygtige medarbejdere og et stærkt ledelsesteam, og han glæder sig til at videreudvikle virksomheden.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b3329a11f9d09b43e0e87

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter