Dyrere for boligejere hvis Nykredit børsnoteres

Prisen for et lån i Nykredit og Totalkredit stiger ved en børsnotering, fastslår professor.

Det bliver dyrere at have lån i Nykredit og Totalkredit, hvis Nykredit går på børsen. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Boligejere i Nykredit og Totalkredit, som er en del af Nykredit-koncernen, kan forvente højere priser de kommende år. Det sker efter at repræsentantskabet i går besluttede at gå videre med planerne om en børsnotering.

Ifølge Nykredit skal pengene fra børsnoteringen bruges til at leve op til fremtidige lovkrav, men det vil samtidig betyde højere priser for kunderne.

- Et børsnoteret selskab har et formål, og det er at tjene penge, fastslår Michael Møller, der er professor ved Institut for finansiering på Handelshøjskolen CBS, og fortsætter:

- Hvis du er børsnoteret, så skal du tjene penge til aktionærerne, og det kan let føre til højere priser de kommende år.

Og selv om planen er, at Nykredit sælger 20 procent af selskabet, mens det kundeejede Foreningen Nykredit fortsat beholder de sidste 80 procent af aktierne, så mister selskabet indflydelse.

- Det, at en forening ejer 80 procent af selskabet, gør ikke, at foreningen kan sige, vi ejer 80 procent, nu skal I holde priserne nede. Hvis medlemmer sagde, at nu skal vi sætte priserne ned til glæde for låntagerne, så vil det svare til at stjæle fra de øvrige aktionærer, fastslår Michael Møller.