Dyreste autostol taber test

Prisen afspejler ikke sikkerheden, viser test af autostole, som Forbrugerrådet Tænk har lavet

Tre populære autostole udsættes for en grundig sikkerhedstest. Den dyreste taber. (Foto: DR © DR)

De skal både kunne holde til at blive slynget mod en væg med høj fart og være lette at installere i bilen. Nybagte forældre bruger gerne tusindvis af kroner på at købe den helt rigtige, EU-godkendte autostol til at beskytte de små på køreturen.

Men hos Forbrugerrådet Tænk mener man, at det er for let at få sikkerhedsgodkendt autostole, og derfor laver rådet en mere grundig test af stolene.

Skrappere krav

- Den godkendelsesprocedure, der gælder for de her stole, er ikke rigtig god. Det er alt for let at slippe igennem. Derfor hæver vi barren og udsætter dem for lidt skrappere krav, siger projektleder hos Forbrugerrådet Tænk, Gitte Sørensen.

I programmet 'Forbrugertesten', som vises på DR1 i aften, udsættes tre populære autostole for forskellige sammenstød i høj fart, ligesom det testes, hvor lette de er at installere i bilen.

Kan ikke spændes nok ind

Ingen af de tre autostole dumper Tænks test. Men den dyreste af stolene, Römer Dualfix, ender på en tredjeplads, fordi den ikke anbefales til spædbørn, da selerne ikke kan spændes nok ind.

Vinderen af testen bliver Cybex Aton Q.

Programmet 'Forbrugertesten' vises i aften klokken 20.30 på DR1.