Dyrlæger tjener på godtroende hundeejere

Fra tre kroner om dagen til 19 kroner om dagen. Det er forskellen på det dyreste og det billigste hundefoder, Magasinet Penge har set nærmere på. Men det dyre foder er ofte ikke bedre.

Man vil ofte gerne give sin hund det bedste - men det er ikke nødvendigvis det dyreste. (© Colourbox)

Hvorfor koster en pose hundefoder hos dyrlægen flere hundrede kroner, mens du kan finde den samme mængde i supermarkedet til en tiendedel af prisen?

I et forsøg på at finde årsagen har Magasinet Penge ringet til fire tilfældigt valgte dyreklinikker, spredt over hele Danmark, og udgivet sig for at være hundeejere med behov for et godt råd.

Fremhævelsen af det foder, klinikken selv tjener penge på at sælge, står tydeligt frem: Samtlige klinikker understreger, at vil man hunden det bedste, bør vi investere i det dyre foder, de kan tilbyde.

Lyver om afføring og død

Her er en række eksempler på de påstande, Magasinet Penge mødte:

"Din hund eller kat vil komme af med dobbelt så meget afføring, hvis du køber det billige."

"Producenter af det billige foder bruger dårligere råvarer, så dyret har svært ved at optage næring fra foderet."

"Dit dyr dør før tid"

Et enkelt sted bliver der blæst endnu hårdere til kamp mod det billige foder:

- Det cutter et par år af kæledyrets liv, hvis man giver dem mængder af salt, siger veterinærsygeplejersken i telefonen.

Påstår, at der er salt i foderet

Hun påstod, der er meget store mængder salt i billigt foder og at det er skadeligt for dyrene. Vi mødte også påstande om, at vores hund kunne få problemer med hud og led, den kunne få maveproblemer - og som den anonyme klinikansatte sagde:

- Det er bare nogle af de ting, du kan risikere.

Vi konfronterede klinikkerne og bad om dokumentation for samtlige påstande. De sendte mangelfuld eller misvisende dokumentation, og det fik Den Danske Dyrlægeforening til at reagere skarpt og indskærpe reglerne for sine medlemmer, de danske dyrlæger.

Få hele historien i Magasinet Penge onsdag 10.februar 21.25.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk