Easyjet lukker to danske ruter

I dag er sidste chance for at flyve med Easyjet fra København til Newcastle og Bristol. Selskabet lukker nemlig ruterne, og det skyldes ikke for få passagerer. Selskabet er utilfreds med de høje danske passagererafgifter, og det er de ikke ene om.

Når Easyjet i dag har sendt de sidste passagerer med fly fraKøbenhavn til Newcastle og Bristol, så lukker de ruten.

Men det er ikke fordi ruterne ikke er slået an hos forbrugerne,for Easyjet har egentlig haft passagerer nok. I stedet skyderselskabet skylden på den danske passager-afgift på 75 kroner prrejsende, der letter fra en dansk lufthavn.

Easyjet mener, at den afgift er ødelæggende for indtjeningen påruten, og derfor vælger de at flytte flyene til andre og merelukrative ruter.

Afgift koster arbejdspladser

Easyjet er ikke de eneste, der er utilfredse med de høje danskepassagererafgifter. De er nemlig også en torn i øjet påorganisationen Wonderful Copenhagen.

- Det handler også om alle de lavprisruter, som vi ikke får tilKøbenhavn. Vores vurdering er, at vi i København og Danmark gårglip af en omsætning på et trecifret millionbeløb og jobmuligheder,der kan tælles i tusinder, siger direktør Lars Bernhard Jørgensentil DR-København.

Facebook
Twitter