Ebh Bank bukket under for finanskrisen

Endnu en dansk bank er tvunget i knæ. Nationalbanken og andre pengeinstitutter giver kunstigt åndedræt.

I en fondsbørsmeddelelse meddeler den Fjerritslev-baserede Ebh Bank, at Nationalbanken og en række pengeinstitutter har været nødt til at spænde et sikkerhedsnet ud under banken, for at driften kan fortsættes. (© DR)

Endnu en dansk bank er tilsyneladende blevet offer for finanskrisen. I en fondsbørsmeddelelse meddeler den Fjerritslev-baserede Ebh Bank, at Nationalbanken og en række pengeinstitutter har været nødt til at spænde et sikkerhedsnet ud under banken, for at driften kan fortsættes.

Ebh Bank har aftalt med långiverne, at man nu går i gang med frasalg af datterselskaber for at gøre banken klar til fusion eller salg.

Samtidig er bankens administrerende direktør Finn Strier Poulsen blevet afskediget, og forventningerne til årsresultatet er blevet nedskrevet til 0 kroner. Jens Nielsen, der kommer fra bankens egne rækker, overtager posten som administrerende direktør.

Ebh Bank er bl.a. blevet hårdt ramt af konkursen i Steen Gude-selskabet Stones Invest, der direkte betød, at banken måtte nedjustere forventningerne med 100 millioner kroner. Samtidig raslede kursen på bankens aktier ned.

ExternalContent

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter