Efter konkurs i Norge: Skraldeboss vil hæve priserne i Danmark

Renonorden fortsætter med at samle skrald i Danmark trods norsk konkurs, siger direktør.

Renonorden henter skrald i 35 af de 98 danske kommuner. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Prisen på at få hentet skrald kommer til at stige.

Sådan lyder det fra Jan Kreiberg Larsen, som er direktør i Renonorden i Danmark, efter at virksomhedens norske koncernselskab i går indgav konkursbegæring.

- Helt generelt kan jeg bekræfte, at vores idé er, at priserne skal op, siger Jan Kreiberg Larsen.

Renonorden står for at hente skrald i 35 kommuner og er ifølge direktøren det største renovationsfirma i Danmark, når det kommer til at hente skrald hos private borgere.

Håber på bedre aftaler med kommunerne

Direktøren erkender, at virksomheden i flere tilfælde har undervurderet, hvad det koster at hente skrald, når de på det seneste har vundet udbud rundt omkring i kommunerne.

Det skal der laves om på.

- Vi håber, at vi er i stand til at få nogle bedre aftaler med de kommuner, som udbyder deres opgaver, end at vi har været i stand til historisk, siger Jan Kreiberg Larsen.

Virksomheden vil hæve prisen på omkring 15 procent, skønner Jan Kreiberg Larsen, når Renonorden de næste måneder og år byder ind på nye opgaver med at hente skrald i landets 98 kommuner.

Det er de nye krav til sortering af skrald til gavn for miljøet, som ifølge direktøren gør opgaven med at hente skrald mere kompliceret og dermed også dyrere.

- Jeg tror, jeg taler for branchen, når jeg siger, at priserne kommer til at stige, siger han.

  • Renonorden står blandt andet for at hente dagrenovation og papir i Aarhus Kommune.

  • Prisen varierer, men det koster i dag 1.970 kroner årligt at få hentet restaffald og genanvendeligt affald, hvis du har tre almindelige skraldespande.

  • Hvis prisen stiger 15 procent, vil det komme til at koste 2.266 kroner årligt.

- Renonorden går ikke konkurs

Direktøren slår samtidig fast, at virksomheden vil fortsætte ufortrødent med at hente skrald i de 35 danske kommuner, hvor Renonorden har vundet udbuddet, selvom moderselskabet i Norge er gået konkurs.

- Renonorden i Danmark kommer ikke til at gå konkurs. Vi kommer til at fortsætte forretningen som hidtil, siger direktør Jan Kreiberg Larsen.

I Danmark, Sverige og Finland har datterselskaberne fået finansieringsaftaler på plads med bankerne - altså lånt penge for at kunne køre forretningen videre, fortæller direktøren.

- Bankerne har gennemgået vores forretningsplaner for de kommende år og har vurderet, at de gerne vil støtte det. Derfor har de givet finansiering, så vi kan fortsætte driften i Danmark, lyder det fra direktøren.

Hvor meget RenoNorden med sine 800 ansatte og over 300 skraldebiler har lånt i banken for at kunne fortsætte i Danmark, vil direktøren ikke oplyse.

Facebook
Twitter