Efter kritik: Bestseller-ejer betaler alligevel husleje

Anders Holch Povlsen beklager, at Bestseller har tilbageholdt betaling til udlejere, siger han til Finans.

Anders Holch Povlsen bekræfter, at man ved indgangen til april valgte at betale huslejen for denne måned til de danske udlejere. (Foto: © Joachim Ladefoged, Scanpix)

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har betalt husleje hos alle sine udlejere i Danmark og undskylder samtidig, at modekoncernen tidligere ville tilbageholde betalingen.

Det fortæller han til erhvervsmediet Finans.

I marts meddelte Bestseller, at man ikke ville betale husleje til alle de butikker, som modekoncernen lejer sig ind hos. Betalingsstandsningen var en følge af coronaudbruddet, der har store økonomiske konsekvenser for Bestseller.

Meldingen om betalingsstandsningen har skabt en del kritik både på sociale medier og i diverse medier landet over.

Holch Povlsen: Undskyld

Men til Finans bekræfter han nu, at man ved indgangen til april valgte at betale huslejen for denne måned til de danske udlejere. Det drejer sig om cirka 250 butikker.

- Vi meldte tidligt ud om alvoren i denne krise og behovet for dialog med udlejere om fremtiden.

- Jeg vil gerne undskylde for vores håndtering og beklager, hvis vi utilsigtet har trådt ved siden af overfor nogle udlejere, siger Anders Holch Povlsen til Finans.

Han understreger dog samtidig, at man fortsat vil forhandle med udlejerne for at finde en løsning for den kommende tid.

Og uanset hvad, vil Bestseller-butikker ende med at lukke, fortæller han til Finans.

750 medarbejdere fyret

Coronakrisen gør, at likviditeten forsvinder hos mange virksomheder.

Detailhandlen forventes at få en længerevarende svær periode. Tøjsalget er faldet over hele verden, hvor også omsætningen hos eksempelvis modegiganten H&M er faldet drastisk.

Lørdag sagde Anders Holch Povlsen til Berlingske, at han i øjeblikket forsøger at få Bestseller bedst muligt gennem krisen.

Han har skudt penge i koncernen og øget kassebeholdningen med det, der svarer til det samlede overskud for Bestseller de seneste fem år, fortæller han til avisen.

/ritzau/